Egymillió gyertyaláng Veszprémben is

Hazai – 2012. december 15., szombat | 17:59

Befejeződött az Egymillió csillag a szegényekért elnevezésű szolidaritási akció. December 2. és 9. között több mint 150 településen gyűjtött adományokat a Karitász a legszegényebbek megsegítésére.

A Veszprémi Főegyházmegyében tíz településen valósult meg a jótékonysági és szolidaritási program. A szentmisék után a templomok előtt a Karitász önkéntes tagjaitól lehetett gyertyákat kapni, amelyeket otthonaikban karácsony estéjén mindenki meggyújthat a nélkülözőkre gondolva. December 9-én Veszprémben, a Szent Mihály-bazilika előtti Szentháromság téren ünnepélyes gyertyagyújtás keretében zárult az egyházmegyei program. Az ünnepélyes esemény 17.30-kor kezdődött, Nagy Károly kanonoknak az elesettek felé forduló szeretet fontosságáról szóló beszédével. Ezt követően a résztvevők közösen gyújtották meg a szív alakban kirakott mécseseket, jelképezve a rászorulók iránti odafordulást és a szeretet lángját – írta Zagyva Richárd.

Az Egymillió csillag nemzetközi szolidaritási akció, amely 1998-ban Franciaországból indult, azóta évről évre egyre több helyszínen szervezik meg. Az akció célja világszerte közös: az összetartozás szellemének, az emberi szolidaritás érzésének erősítése, figyelemfelhívás a társadalom peremére szorultak érdekében. Az akció keretében a Karitász önkéntesei és munkatársai tetszőleges összegű adományért gyertyákat adnak a járókelőknek, s minden egyes mécses egy rászorulót jelképez. A gyertyákért adott adományból származó összeget a Karitász minden országban a hátrányos helyzetűek megsegítésére fordítja.

Veszprémi Főegyházmegye/Magyar Kurír