Együtt, szeretetben – imaséta Nagykanizsán

Hazai – 2017. április 25., kedd | 14:01

Felekezeti hovatartozástól és korosztálytól függetlenül sokan vettek részt az április 22-i, szombati imasétán és zarándoklaton, melyet második alkalommal tartottak a dél-zalai városban.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az Erzsébet téren kezdődött közösségépítő programot ezúttal is a történelmi egyházak helyi vezetői szervezték.

Együtt imádkozunk a városért, a lakókért és a nemzetért – mondta Hella Ferenc református lelkipásztor. – Egyúttal hálát is adunk az Úrnak mindazért, amit kaptunk.

A városháza előtt a híveket Dénes Sándor polgármester köszöntötte, majd Szűcs Imre plébános adott az evangélium révén lelki útravalót a zarándokoknak, akik ezt követően átsétáltak a Nagy-Magyarország-emlékműhöz, a kórházkápolnához és a temetőhöz.

A rendezvényen nem csak felnőttek voltak, a jövő generáció szintén szép számban képviseltette magát. Köztük a negyedikes, Rozgonyi-iskolás kisdiák, Lehota András Péter.

Már tavaly is részt vettem a sétán. Jól éreztem magam, ezért jöttem el idén is – mesélte büszkén. Elmondta: sok zarándokhoz hasonlóan ő maga is gyalogszerrel teszi meg a korántsem kis távolságú utat a Csónakázó-tóhoz. A program itt ebéddel, majd délutánba nyúló közös családi nappal folytatódott.

Forrás: Zaol.hu/Kaposvári Egyházmegye

Fotó: Göndics Jánosné

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria