Elég volt a szíriai vérontásból – A Szentatya felhívása az Úrangyala-imádság előtt

Kitekintő – 2012. február 13., hétfő | 14:05

A szokatlanul hideg időjárás ellenére számos hívő, közöttük magyar zarándokcsoport vett részt február 12-én, vasárnap délben a Szent Péter téren, hogy a Szentatyával együtt elimádkozza az Úrangyalát. XVI. Benedek erőteljes felhívást intézett az érdekeltekhez, hogy vessenek véget az erőszaknak Szíriában. A pápa köszöntötte a téren lévő magyar zarándokcsoportot is.

Hagyjanak fel a vérontással, mondta a Szentatya, hozzátéve, hogy nagy aggodalommal követi a közel-keleti országban végbemenő drámai eseményeket, a növekvő erőszakot, amely az utóbbi napokban különösen sok ember életét követelte.

A pápa imáiban megemlékezik az áldozatokról, akik között sok a gyermek. Fohászkodik a sebesültekért és mindazokért, akik az egyre aggasztóbbá váló konfliktus következményei miatt szenvednek. Ismételten sürgető felhívást intézett az érdekeltekhez, hogy vessenek véget az erőszaknak és a vérontásnak. „Felszólítok mindenkit, különösen Szíria politikai vezetőit, hogy nyújtsanak elsőbbséget a párbeszéd, a kiengesztelődés útjának, kötelezzék el magukat a béke érdekében. Sürgető szükség van arra, hogy válaszoljanak a nemzet különböző társadalmi rétegeinek jogos elvárásaira, valamint az egész társadalom és térség közjaváért aggódó nemzetközi közösség kérésére” – hangzott XVI. Benedek felhívása.

Az Úrangyala-imádságot követően köszöntötte a Szent Péter téren jelenlévő magyar csoportot, akik Kiskunfélegyházáról, a Miasszonyunkról nevezett Kalocsai Iskolanővérek Társulatának intézetéből érkeztek. A pápa a következő szavakkal fordult hozzájuk: „szeretettel köszöntöm a magyar zarándokokat, különösen is a kiskunfélegyházai Constantinum Intézmény csoportját. A keresztény szellemben történő nevelés nagy adomány, egyben kötelezettség is, hogy tanúságtételünkkel átadjuk a hitet”.

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír