Elhunyt Czébán József Ferenc

2013. május 8., szerda | 17:41

Czébán József Ferenc CFA életének 72., szerzetességének 12. évében a betegek szentségével megerősítve, 2013. május 3-án hunyt el.

Az Alexiánus Testvérek Kongregációja a hozzátartozók nevében is fájdalommal, de Isten akaratában megnyugodva tudatja, hogy magyarországi missziójuk rendfőnöke és alapítója, Czébán József Ferenc CFA életének 72., szerzetességének 12. évében a betegek szentségével megerősítve, 2013. május 3-án hazatért Mennyei Atyjához.

Temetése május 15-én, szerdán 14 órakor Győrújbaráton (9081 Győr, Templomsor u. 7.), az alexiánus kolostor udvarán püspöki szentmisével kezdődik, majd ezt követően az elhunytat a kisbaráti temetőben helyezik végső nyughelyére.

Az elhunyt rendfőnök 1941. február 2-án született Tapolcán. A novíciátust 1996-ban kezdte meg Amerikában, az alexiánus testvéreknél. Az első szerzetesi fogadalmát 1998-ban, örökfogadalmát 2001. július 15-én tette le Amerikában. 2003-ban visszatért Magyarországra, már missziós szerzetesként, hogy itthon megalapítsa az alexiánus testvérek misszióját. Eleinte a győri Szent Anna otthonban szolgált mint lelkész. 2005-ben kezdte meg a kolostor építését, mely Győrújbaráton, a temető mellett épült fel. 2007. május 20-án a Szent Alexius kolostort Pápai Lajos megyéspüspök szentelte fel. 2008-ban kezdték a kolostor melletti területen a Szent Erzsébet otthont építeni, amelyet 2010. szeptember 10-én avattak. József testvér végtelen szeretettel és odaadással végezte munkáját, mindig segítő kezet nyújtott a szegényeknek és a rászorulóknak.

Győri Egyházmegye/Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Címkék: egyházmegyék
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-ha-nem-bocsatasz-meg-testvereidnek-isten-sem-bocsat-meg-neked
Ferenc pápa: Ha nem bocsátasz meg testvéreidnek, Isten sem bocsát meg neked!

A Szentatya április 24-én folytatta a Miatyánkról szóló katekézissorozatát. Ma is az Úr imájának arról a mondatáról elmélkedett, amelyben azt kérjük, hogy az Úr engedje el adósságainkat, vétkeinket, amint mi is elengedjük embertársainkét. Beszédének fordítását teljes terjedelmében közöljük.

2019. április 24., szerda
az-otodik-evangelium-egy-multfeltaro-evtized-szentfoldon-voros-gyozo-akademikus-professzorral
Az Ötödik Evangélium – Egy múltfeltáró évtized a Szentföldön Vörös Győző akadémikus professzorral

A kutatások lenyűgöző eredményeiről és a 20. századi „előkutatásokra” visszatekintő dokumentációkból már a harmadik reprezentatív akadémiai monográfiája jelent meg. Húsvét alkalmából az „Ötödik Evangélium” üzeneteiről kérdeztük Vörös Győzőt.

2019. április 24., szerda