Elindult a krakkói ifjúsági világtalálkozó honlapja

Kitekintő – 2013. augusztus 3., szombat | 11:26

„Kedves fiatalok! A következő ifjúsági világnapon, 2016-ban Lengyelországban, Krakkóban találkozunk” – július 28-án, vasárnap Rio de Janeiroban ezekkel a szavakkal búcsúzott Ferenc pápa.

Ez lesz a második alkalom, hogy Lengyelország látja vendégül a találkozót: II. János Pál pápa 1991-ben Częstochowába hívta össze a világ ifjúságát – az eseményt egybekötötte első magyarországi apostoli látogatásával. Bár csak három év múlva kerül sor a krakkói találkozóra, máris megnyílt a honlapja, amely lengyelül, olaszul, angolul, franciául és németül is olvasható. A honlap többek között tájékoztat az ifjúsági világnapok történetéről, a találkozókat kezdeményező II. János Pál pápáról, ismerteti az egyházmegyét és videón csodálhatjuk meg Krakkó kulturális kincseit.

A weboldalon, amelyen Ferenc pápa fényképe köszönti a látogatót, ismét megtekinthetjük a Szentatya bejelentését, valamint megnézhetjük Stanisław Dziwisz bíboros videóüzenetét. Krakkó érseke így nyilatkozik: „Krakkó és Lengyelország örülnek, hogy ismét az ifjúság városa és állama lesznek”.

A bíboros köszönetét fejezi ki Ferenc pápának döntéséért, majd emlékeztet II. János Pálra, akinek hosszú éveken át volt személyi titkára. Köszönetet mond Wojtyła pápának a „fiatalok iránti szeretetéért és mindazért a nagy örökségért, amelyet ránk hagyott, és amely tovább él közöttünk, ösztönözve a fiatalokat és nem csak a fiatalokat arra, hogy példamutató, Krisztushoz és a Szűzanyához közeli életet éljenek”.

„Krakkó megnyílik! – fejezi be üzenetét a város érseke. – Kedves fiatalok, szívélyesen és méltó módon fogadunk benneteket és kérjük, hogy hozzátok el hazánkba lelkesedéseteket és a jövőbe vetett reményeteket, mert szükségünk van erkölcsi támaszotokra”.

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír