Emlékezés Fülöp Dezsőre

2010. szeptember 17. péntek, 16:04

Halálának tizedik évfordulója alkalmából Fülöp Dezső pápai káplán, rákosszentmihályi plébánosra emlékeznek szeptember 19-én, vasárnap este 6 órakor a rákosszentmihályi plébániatemplomban.

Fülöp Dezső 1993 és 2000 között volt rákosszentmihályi plébános, nevéhez fűződik a rákosszentmihályi Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola megszervezése és beindítása.

A Fülöp Dezső emlékére szervezett koncelebrált szentmisét Hollai Antal pápai káplán, címzetes apát, esperes, albertfalvai plébános vezeti; és ő mondja a szentbeszédet is. Közreműködnek a plébánia énekkarai. Az ünnepélyes emlékmisére Fülöp Dezső minden tisztelőjét várja a rákosszentmihályi plébánia közössége.

A templom címe: Budapest, XVI. kerület, Templom tér

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Címkék: egyházmegyék
Vezető híreink – olvasta már?
tornya-erika-rscj-jezusnak-nagyon-sok-arca-lehet-es-ez-gyonyoru
Tornya Erika RSCJ: Jézusnak nagyon sok arca lehet, és ez gyönyörű!

Tornya Erika Sacré Coeur-nővér január 27-én tette le örökfogadalmát Rómában. Arról kérdeztük – Európa és a világ sokféle vidékén tapasztalatokat szerzett szerzetesként –, hogyan éli meg hivatását, mit jelent az Egyház egyetemessége.

19:59
erdo-peter-mindszenty-biboros-kereszteny-erenyekrol-hosiesen-tett-tanusagot
Erdő Péter: Mindszenty bíboros a keresztény erényekről hősiesen tett tanúságot

Február 13–15. között plenáris tanácskozást tartott az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció, melyen részt vett Erdő Péter bíboros, prímás is. A tanácskozás után, Budapesten kérdeztük a bíborost a találkozóról és a Mindszenty József boldoggá avatásának határkövét jelentő pápai döntésről.

17:25