Erdő Péter: Az új evangelizációra az egész világon szükség van

2012. október 28., vasárnap | 17:41

Szinódusi mérleg - a Vatikáni Rádió beszélgetése Erdő Péter bíborossal.

Erdő Péter bíboros, akit október 23-án megválasztottak a püspöki szinódusi főtitkárság állandó tanácsának tagjává, először is azt fejti ki,a Vatikáni Rádiónak adott interjúban, hogy milyen feladatokkal jár ez az új megbízatás.

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának elnöke ezután felvázolja a szinóduson elhangzott főbb témákat, amelyeket a végső 58 javaslatban foglaltak össze. Ezek listáját nyújtották át a Szentatyának, aki a javaslatok, propozíciók alapján dolgozza majd ki a szinódus utáni apostoli buzdítását.

Számos területen vizsgálták meg az új evangelizáció témáját, amely minden keresztényre vonatkozik. Külön kiemelték a szegényeket, a velük való szolidaritást, a betegeket, a szenvedőket. Megemlítették az egyes korosztályokat, különös tekintettel a fiatalokra. Szóba került az ökumenizmus és a bioetika témája is. Nagy szerepet kapnak az evangelizálásban a világi hívek is, nem pusztán saját környezetükben, magánemberként, hanem az egyház által kapott külön megbízással végezhetnek hitoktatói tevékenységet.

Az interjú meghallgatható itt.

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
-nem-rovidultem-meg-folszenteltsegemben-beszelgetes-biro-laszlo-puspokkel-hivatasrol-betegsegrol
„Nem rövidültem meg fölszenteltségemben” – Beszélgetés Bíró László püspökkel hivatásról, betegségről

Bíró László tábori püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) családreferense, május 21-én ünnepli püspökké szentelésének 25. évfordulóját. Ebből az alkalomból felkerestük őt a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórházban.

13:01
megindito-kepek-es-tanusagtetel-fogvatartottak-adtak-elo-szent-adorjan-legendajat
Megindító képek és tanúságtétel – Fogvatartottak adták elő Szent Adorján legendáját

Családok ülnek kis körökben a balassagyarmati volt vármegyeháza dísztermében; lelkesen beszélgetnek, mosolyognak, nevetnek, már-már idillinek tetsző a pillanat. Csakhogy ez egy rendkívüli találkozás a városi börtön fogvatartottjai és családtagjaik között.

2019. május 20., hétfő