Erdő Péter bíboros a következő püspöki szinódus főrelátora

2014. november 21., péntek | 14:11

Ferenc pápa november 21-én a XIV. rendes püspöki szinódus főrelátorává nevezte ki Erdő Péter bíborost – tájékoztat az Apostoli Szentszék sajtószolgálata.


Erdő Péter bíboros a Vatikánban idén októberben a család témájában tartott rendkívüli püspöki szinóduson is betöltötte már a főrelátor tisztségét. A főrelátor a szinóduson a témákat felvezető és ezeket összegző feladatokat lát el.

A következő, immár rendes püspöki szinódust 2015. október 4. és 25. között tartják a Vatikánban. Témája „A család hivatása és küldetése az egyházban és a mai világban” lesz.

A Szentatya André Vingt-Trois bíborost, párizsi érseket; Luis Antonio G. Tagle bíborost, manilai érseket; Raymundo Damasceno Assis bíborost, apericidai érseket; Wilfrid Fox Napier bíborost, durbani érseket a szinódus delegált elnökévé; Bruno Forte, Chieti-Vasto érsekét a szinódus különleges titkárává nevezte ki.

Fotó: CTV

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink – olvasta már?
ilyen-lesz-felujitott-harmashalom-oltar
Ilyen lesz a felújított Hármashalom-oltár

A csíksomlyói kegyhely Facebook-oldalán közzétették a nyeregbeli pódium felújításának látványtervét április 22-én, húsvéthétfő reggelén. A Hármashalom-oltárt Ferenc pápa június eleji látogatására újítják fel és bővítik ki.

18:57
ferenc-papa-husvethetfon-teli-marokkal-meritsunk-bekebol-es-derubol
Ferenc pápa húsvéthétfőn: Teli marokkal merítsünk a békéből és a derűből!

A Szentatya április 22-én délben már a húsvéti időre jellemző, „Mennynek királyné asszonya” kezdetű Mária-antifónát imádkozta el a Szent Péter téren egybegyűlt hívőkkel. Beszédében hangsúlyozta, hogy a sírnál járt asszonyokhoz hasonlóan saját életünkben mi is találkozhatunk Jézussal.

15:58