Érseki szentmise Kapuvár búcsúünnepén

Hazai – 2012. július 25., szerda | 17:21

A kapuvári Szent Anna plébániatemplomban július 22-én Ternyák Csaba egri érsek mutatott  be ünnepi szentmisét a búcsúi ünnep alkalmával. Koncelebrált Szabó József nyugalmazott plébános és Kovács Pál káplán. A szentmisén a Mihályiból érkezett Kovács József ötödéves egri egyházmegyés kispap szolgált.

Az érseket Kapuvár nyugati határánál a város vezetői és a Kapuvári Lóbarátok Köre lovasai fogadták, majd hintós-hátaslovas menettel kísérték a Nagytemplomhoz. A templom előtt Radó Tamás plébános és kapuvári hívek fogadták, a szentmise elején pedig az egyházközség világi elnöke, majd kapuvári népviseletbe öltözött fiatalok köszöntötték a főpásztort.

Az érsek szentbeszédében rávilágított arra, hogy ez az ünnep a nagymamákat és a leendő nagymamákat állítja figyelmünk középpontjába. Szent Annának, Jézus nagyanyjának ünnepe ráirányítja figyelmünket a családok szerepére, a hit továbbadására. A család a társadalom és az egyház legkisebb sejtje, ahol az ember megtanul imádkozni, megtapasztalja a hit értékeit. A szerető családokból kerülnek ki a jó édesapák, édesanyák, azok az emberek, akik a társadalomért, az egész közösségért képesek áldozatot hozni. A jó családokból jöhetnek papi, szerzetesi hivatások, akikre nagy szüksége lenne az egyháznak és a magyar társadalomnak – hangsúlyozta Ternyák érsek, majd a magyar szentek oltalmát kérte a családokra, az édesanyákra és a nagymamákra.

Az eseményről képgalériát tekinthetnek meg itt.

Győri Egyházmegye/Magyar Kurír