Felszentelték az épülő nemesvámosi templom harangjait

Hazai – 2017. május 16., kedd | 15:19

Május 13-án világszerte Szűz Mária első fatimai jelenésének századik évfordulóját ünnepelték Egyházunkban. A Veszprém megyei Nemesvámoson ezen a napon Márfi Gyula veszprémi érsek felszentelte az épülő templom új harangjait.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A legnagyobb harang a fatimai Szűz Mária tiszteletére készült, 425 kilogrammos, a svájci Élő Rózsafüzér mozgalom adománya. A második harang Szent János nevét viseli, 325 kilogrammos, a harmadik, Szent Domonkosról elnevezett pedig 140 kilót nyom. Ez utóbbira rávésték: „Könyörögj érettünk és a község fiataljaiért!”

Az eseményen jelen volt Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős államtitkár is, aki köszöntőbeszédet mondott.


Felszentelésük után énekszó és imádság mellett emelték a harangokat az épülő templom tornyába. Az ünnepi műsorban fellépett többek között a veszprémi Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános és Alapfokú Művészeti Iskola harangegyüttese, valamint Nemesvámos katolikus fiataljai.

A hálaadó szentmise után, a kivonuláskor megszólaltak az új harangok.


Az eseményen közel háromszázan vettek részt, a helyi hívek mellett a környező községekből, de távolabbról is számtalan vendég érkezett. „Miközben a nemesvámosi templom épül, épül a helyi közösség is. Jó ebben a folyamatban élni” – adott hangot örömének Gere Dávid Márk plébános.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria