Külügyminiszterek látogatása a Vatikánban

Ferenc pápa – 2016. december 4., vasárnap | 14:29

A szentatya december 2-án délelőtt az Apostoli Palotában fogadta John Kerry leköszönő amerikai külügyminisztert. Kerry találkozott Pietro Parolin bíboros államtitkárral is, aki ugyanezen a napon fogadta Szergej Lavrov orosz külügyminisztert is, előző nap pedig Boris Johnson brit külügyminiszterrel találkozott.

Greg Burke szentszéki szóvivő tájékoztatott, hogy az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és Oroszország diplomáciai vezetői ezekben a napokban Rómában tartózkodnak, mivel részt vesznek a Mediterrán Párbeszéd elnevezésű tanácskozáson. 

„Magával ragadó megbeszélések a Vatikánban Parolin bíborossal a vallás szerepéről a külpolitikában és közös elkötelezettségünkről a konfliktusok megoldásában” – kommentálta a brit külügyminiszter a Vatikáni Államtitkárságon tett látogatását a Twitteren.

John Kerry külügyminiszteri megbízatása januárban fejeződik be, utódát az USA új elnöke, Donald Trump nevezi ki. Kerry az utóbbi években több alkalommal járt Rómában, hogy megbeszélést folytasson a vatikáni diplomácia képviselőivel, különösen is Parolin bíboros államtitkárral az USA és Kuba közötti kapcsolatokat illető fordulatról, amelyet éppen Ferenc pápa vezetésével a Szentszék segített elő – írja az Ascanews hírügynökség.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria