Ferenc pápa: Isten népe ismerje meg Chiara Lubich életét

Kitekintő – 2015. január 28., szerda | 17:01

Január 27-én Frascatiban megkezdték a Fokoláre mozgalom alapítójának boldoggá avatási eljárását. Ferenc pápa üzenetet küldött az ünnepi alkalomra.


„Életének ragyogó példája ébressze fel újra és újra az emberekben a vágyat, hogy hűségesek legyenek Krisztushoz” – így fogalmazott Ferenc pápa üzenetében, amelyet a Fokoláre mozgalom alapítója boldoggá avatási eljárásának megkezdése alkalmából írt. Ferenc pápa üzenetében arra buzdít, hogy Isten népével ismertessék meg Chiara Lubich életét és tevékenységét. Ő az Úr hívását befogadva új fényt lobbantott fel az egység felé vezető úton. 

Megkezdődik az ima és a tanúságtétel útja

A Róma közeli Frascati székesegyházában megtartott szertartást Raffaello Martinelli püspök vezette. A szertartás során megerősítette: az egyházi bíróság dolga most az, hogy alaposan megvizsgálja Chiara Lubich tevékenységét, erényeit és írásait, Isten népe pedig járuljon hozzá a folyamathoz imával és tanúságtétellel. A frascati székesegyházban tartott szertartás több részből állt. Felolvasták a boldoggá avatási ügy bevezető dekrétumát, és esküt tettek a püspök által kinevezett bíróság tagjai. A frascati egyházmegye az a terület, ahol a Fokoláre mozgalom nemzetközi központja található. Ennek közelében töltötte élete nagy részét Chiara Lubich, aki 2008. március 14-én hunyt el.

Chiarával a béke új útjai nyíltak meg

Maria Voce, a Fokoláre mozgalom elnöke annak a reményének adott hangot, hogy Chiara Lubich hősies erényeinek esetleges elismerésével az emberiség a béke és az egyetemes testvériség fejlődésének új formáit ismerheti meg.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria