Ferenc pápa részvéttávirata az algériai repülőszerencsétlenség miatt

2018. április 12. csütörtök 15:20

A pápa Pietro Parolin bíboros, államtitkár aláírásával küldött részvéttáviratot Paul Desfarges algíri érseknek, fájdalmát fejezve ki az április 11-én bekövetkezett repülőszerencsétlenség miatt.

Röviddel a felszállás után lezuhant egy katonai gép Algériában, az Algírtól harminc kilométerre, délre fekvő Bufarik támaszpontnál. A balesetnek 257 halálos áldozata van, katonák és családtagjaik.

A Szentatya imádkozik a családokért és mindazokért, akik a tragédiában érintettek, illetve az egész gyászoló algériai népért. Az Úr békéjét kéri az elhunytaknak, vigaszt a súlyosan sérülteknek és az egész nemzetnek, az isteni gondviselés segítségéért fohászkodik a mentésben részt vevő emberek számára.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
elhunyt-gaal-endre
Elhunyt Gaál Endre

Életének 73., áldozópapságának 50. évében elhunyt Gaál Endre protonotárius, kanonok, nagyprépost, teológiai tanár. Az alábbiakban közzétesszük az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye közleményét és a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium Facebook-oldalán megjelent nekrológot.

13:06
te-hol-tartasz-az-uton-nagymaroson-kiderul
Te hol tartasz az úton? Nagymaroson kiderül!

Október 6-án újra megrendezik a Nagymarosi Ifjúsági Találkozót, amely a magyar katolikus fiatalok legnagyobb múltra visszatekintő, évente kétszer (májusban és októberben) megrendezett országos lelkinapja. Az idei őszi találkozó témája az úton levés lesz.

12:00