Ferenc pápa részvéttávirata a braziliai Campinas székesegyházában történt merénylet után

2018. december 15. szombat, 15:40

A pápa december 12-én, szerdán részvéttáviratot küldött Brazíliába, a Campinas város székesegyházában kedden történt merényletet követően.

A Szentatyát mélyen megrendítette a drámai támadás híre. A tragédia egy szentmise végén történt a São Paulótól 100 kilométerre fekvő Campinas város püspöki székesegyházában. A Pietro Parolin bíboros aláírásával a helyi főpásztornak küldött táviratában a pápa Isten irgalmába ajánlja a tragédia áldozatait, közelségéről biztosítja a szenvedőket és lelki erősödést kíván a túlélőknek, a családtagoknak és az egész egyházmegyének, a sérülteknek pedig gyógyulást. Emellett mindenkit arra hív, hogy a feltámadt Krisztusból merítsen erőt. Ferenc pápa imádkozik, hogy soha nem fogyjon el a remény, és a megbocsátás és a szeretet kerekedjék felül a gyűlöleten és a bosszún.

* * *

December 11-én, kedden, a déli szentmisét követően lőfegyverekkel felszerelt férfi lépett a katedrálisba és tüzet nyitott a csendben imádkozó mintegy húsz hívőre. Négy ember életét vesztette a lövöldözésben. A merénylő végül öngyilkos lett – tájékoztatott a Fides olasz katolikus missziós hírügynökség.

Campinast mélyen megrázta a tragédia, háromnapos gyászt rendeltek el a városban. A merénylő – Fernando Grandolpho Euler 49 éves helyi lakos – mentális betegségben szenvedett. Valószínűleg súlyos pillanatnyi elmezavar válthatta ki a gyilkos magatartást. Jair Bolsonaro nemrég megválasztott brazíliai elnök Twitter-üzenetében „barbár gyilkosságnak” nevezte a történteket.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Címkék: Ferenc pápa
Vezető híreink - olvasta már?
panama-nap-interju-gabor-miklossal
Panama-napot szerveznek Budapesten az IVT jegyében – Interjú Gábor Miklóssal

A közép-amerikai Panamavárosban holnap elkezdődik az ifjúsági világtalálkozó (IVT). Ennek jegyében „Panama-napot” szerveznek a magyar fiatalok számára Budapesten január 26-án. Az előkészületekről és a programokról Gábor Miklóst, az MKPK Ifjúsági Bizottságának irodavezetőjét kérdeztük.

2019. január 21. hétfő
magyar-viceposztulatort-neveztek-ki-zita-kiralyne-boldoggaavatasi-ugyeben
Magyar viceposztulátort neveztek ki Zita királyné boldoggáavatási ügyében

Az egyházmegyei szakasz posztulátora, Alexander Leonhardt, a strasbourgi érsekség papja Nagy Norbert teológust kérte fel, hogy legyen a boldoggá avatás magyar vonatkozású ügyeinek támogatója viceposztulátori minőségben.

2019. január 21. hétfő