Ferenc pápa Szent Péter sírjánál imádkozott

Ferenc pápa – 2013. április 3., szerda | 8:53

A Szentatya Húsvéthétfőn délután a vatikáni bazilika nekropoliszában található Szent Péter sírjához látogatott.

Szálláshelyéről a Szent Márta Házból délután 5 órakor átsétált a vatikáni grották bejáratához, amely a bazilika baloldalán található. A pápát elkísérte Angelo Comastri bíboros, a vatikáni bazilika főpapja; Vittorio Lanzani, a Szent Péter Műhely képviselője, titkára Alfred Xuereb atya és a vatikáni nekropolisz felelősei, Pietro Zander és Mario Bosco.

Ferenc pápa végigjárta a vatikáni nekropoliszt, amely a bazilika és a grották alatt található. Meghallgatta Comastri bíboros és a nekropolisz vezetőjének magyarázatait. Majd Szent Péter sírjához érkezett, amely a bazilika kupolája és központi oltára alatt található. A Kelemen-kápolnában, amely a legközelebb esik az Apostolok Fejedelme sírjához, Ferenc pápa mély, csendes imába borult.

A látogatás a vatikáni grottákban zárult, ahol a Szentatya lerótta kegyeletét a XX. század pápáinak sírjai előtt: XV. Benedek, XI. Piusz, XII. Piusz, VI. Pál, I. János Pál földi maradványainál. A grottákból kilépve a pápa köszöntötte a személyzetet, majd visszasétált a Szent Márta Házba, szálláshelyére.

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír