Fesztivál a családokért Zalaegerszegen

2018. szeptember 19., szerda | 10:14

Szeptember 14–15-én a családoké volt a főszerep Zalaegerszegen: immár 25. alkalommal rendezték meg a családfesztivált, két napot a családokról családoknak a családoktól.

A program szeptember 14-én Csókay András agykutató előadásával kezdődött az egykori zsinagógában. Másnap a belvárosi Ady-iskolában megrendezett előadásokkal és programokkal folytatódott a fesztivál, amelynek célja az 1994-es indulás óta nem változott: példákat mutatni, ötleteket adni a családoknak, amelyek segíthetik őket a hétköznapok során felmerülő problémák megoldásában, az örömök megélésében, megtalálásában; valamint rámutatni a teremtő Isten gondviselő szeretetére – mondta el Takács Aliz, a szervező Családfesztivál Alapítvány munkatársa. 

Kicsiknek és nagyoknak, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt kínáltak szórakoztató vagy éppen elgondolkodtató programokat. Ügyességi játékok éppúgy szerepeltek a kínálatban, mint papírhajtogatás, célba dobás, koncert vagy éppen tartalmas előadások.

Márfi Gyula veszprémi érsek a Biblia és a keresztény hagyományok alapján beszélt a családról. Iancu Laura néprajzkutató a közösségről osztotta meg gondolatait, Kercza Asztrik OFM az ének családban betöltött szerepéről beszélt. Emellett Pete Polgár Máté szombathely-szentkirályi plébániai kormányzó új könyvét is megismerhették az érdeklődők.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
hittel-multbol-jovobe-mindszenty-szobrot-avattak-petofiszallason
Hittel a múltból, a jövőbe – Mindszenty-szobrot avattak Petőfiszálláson

A Mindszenty Társaság és a Magyar Pálos Rend meghívására gyűltek össze a hercegprímás szobrának avatására, valamint a társaság alapította Mindszenty-emlékérem átadására az ünneplők Petőfiszállás-Pálosszentkúton március 23-án. Az ünnepen Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek mutatott be szentmisét.

2019. március 23., szombat
a-biblia-uzenete-napunk-gyumolcset-hozza-meg
Napunk gyümölcsét hozza meg

Nagyböjt 3. vasárnapja – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 13,1–9)

2019. március 23., szombat