Fesztivál a családokért Zalaegerszegen

2018. szeptember 19. szerda 10:14

Szeptember 14–15-én a családoké volt a főszerep Zalaegerszegen: immár 25. alkalommal rendezték meg a családfesztivált, két napot a családokról családoknak a családoktól.

A program szeptember 14-én Csókay András agykutató előadásával kezdődött az egykori zsinagógában. Másnap a belvárosi Ady-iskolában megrendezett előadásokkal és programokkal folytatódott a fesztivál, amelynek célja az 1994-es indulás óta nem változott: példákat mutatni, ötleteket adni a családoknak, amelyek segíthetik őket a hétköznapok során felmerülő problémák megoldásában, az örömök megélésében, megtalálásában; valamint rámutatni a teremtő Isten gondviselő szeretetére – mondta el Takács Aliz, a szervező Családfesztivál Alapítvány munkatársa. 

Kicsiknek és nagyoknak, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt kínáltak szórakoztató vagy éppen elgondolkodtató programokat. Ügyességi játékok éppúgy szerepeltek a kínálatban, mint papírhajtogatás, célba dobás, koncert vagy éppen tartalmas előadások.

Márfi Gyula veszprémi érsek a Biblia és a keresztény hagyományok alapján beszélt a családról. Iancu Laura néprajzkutató a közösségről osztotta meg gondolatait, Kercza Asztrik OFM az ének családban betöltött szerepéről beszélt. Emellett Pete Polgár Máté szombathely-szentkirályi plébániai kormányzó új könyvét is megismerhették az érdeklődők.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
papi-szolgalat-kommunizmus-idejen-varju-imre-atyaval-beszelgettunk-20181022155222
Papi szolgálat a kommunizmus idején – Varjú Imre atyával beszélgettünk

Varjú Imre azok között a papok között volt, akik 1956-ban a kórházakban segédkeztek, iratokat sokszorosítottak, majd a megtorlás idején börtönbe kerültek. A súlyos történelmi pillanatokban átélt tapasztalatairól kérdeztük őt. A 2014-ben készült interjúnkat olvashatják nemzeti ünnepünk alkalmából.

12:00
az-eucharisztia-az-egyhaz-eletenek-forrasa-egyhazmegyei-eucharisztikus-lelkinap-oroshazan
Az Eucharisztia az Egyház életének forrása – Egyházmegyei eucharisztikus lelkinap Orosházán

A második előkészületi évre meghirdetett mottó jegyében szerveztek egyházmegyei lelkinapot október 20-án a Békés megyei Orosházán. Az eseménynek a város Jézus Szíve-temploma adott otthont, melynek szomszédságában áll az egyetlen olyan kültéri emlékmű, melyet az 1938-as kettős szentévben állítottak.

2018. október 22. hétfő