Film készül az Opus Dei alapítójáról

2009. november 3. kedd, 13:53

Szent Josemaría Escriváról, az Opus Dei alapítójáról forgat filmet Roland Joffé angol rendező. Az új film (There Be Dragons) a spanyol polgárháború idején játszódik majd, és azt mutatja be, miként tanít megbocsátásra és szeretetre az Opus Dei alapítójának élete.

A vörös khmerek diktatúrájáról szóló, 1984-es The Killing Fields és a 18. századi dél-amerikai jezsuita misszió történetét feldolgozó, 1986-os Misszió (The Mission) készítőjének új alkotásában magyar szereplőt is láthatunk majd. A film főszereplője egy Manolo nevű katona (Wes Bentley), aki barátságba keveredik Josemaríával. Manolo beleszeret Ildikóba, egy magyar forradalmárba (Olga Kurylenko). Azonban Ildikó elutasítja őt Oriol, a milícia vezetője miatt, így Manolo féltékeny lesz. Eközben bekapcsolódik a történetbe a hitében egyre erősödő Josemaría (Charlie Cox). Manolo a történet Júdása – mondta a rendező a keddi sajtótájékoztatón.

A rendező elmondása szerint eredetileg nem akarta elvállalni a film megrendezését, de miután megnézett egy filmet az Opus Dei alapítójáról, mégis belevágott. Mint mondta, a gondolat, hogy Josemaría Escrivá szerint nem muszáj papnak vagy szerzetesnek lenni az életszentséghez, új volt akkoriban. A film alaptémája a keresztény megbocsátás és megváltás – tette hozzá Roland Joffé.
A készüló film honlapja a www.therebedragonsfilm.com címen érhető el  –  írja a CNA. 

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-ne-feljunk-talalkozni-krisztussal-az-idegenekben-es-migransokban
Ferenc pápa: Ne féljünk találkozni Krisztussal az idegenekben és a migránsokban!

Február 15-én délután maga a Szentatya nyitotta meg szentmisével a „Félelemtől mentesek” című háromnapos találkozót Sacrofanóban, amelyet az Olasz Püspöki Konferencia (CEI) „Bevándorlók” nevű alapítványa, az olasz karitász és az Astalli Központ szervezett.

08:57
erdo-peter-nagyszeru-lenne-ha-az-eucharisztikus-kongresszust-boldogga-avatas-is-kiserhetne
Erdő Péter: Nagyszerű lenne, ha az Eucharisztikus Kongresszust boldoggá avatás is kísérhetné

Bizakodni lehet, hogy Mindszenty József bíboros boldoggáavatási eljárása újabb lépést tesz a 2020-as magyarországi Eucharisztikus Kongresszusig Erdő Péter bíboros, prímás szerint, aki vatikáni tanácskozásai végén Ferenc pápa csíksomlyói látogatásáról is nyilatkozott február 15-én MTI-nek.

2019. február 15. péntek