Film készül az Opus Dei alapítójáról

2009. november 3., kedd | 13:53

Szent Josemaría Escriváról, az Opus Dei alapítójáról forgat filmet Roland Joffé angol rendező. Az új film (There Be Dragons) a spanyol polgárháború idején játszódik majd, és azt mutatja be, miként tanít megbocsátásra és szeretetre az Opus Dei alapítójának élete.

A vörös khmerek diktatúrájáról szóló, 1984-es The Killing Fields és a 18. századi dél-amerikai jezsuita misszió történetét feldolgozó, 1986-os Misszió (The Mission) készítőjének új alkotásában magyar szereplőt is láthatunk majd. A film főszereplője egy Manolo nevű katona (Wes Bentley), aki barátságba keveredik Josemaríával. Manolo beleszeret Ildikóba, egy magyar forradalmárba (Olga Kurylenko). Azonban Ildikó elutasítja őt Oriol, a milícia vezetője miatt, így Manolo féltékeny lesz. Eközben bekapcsolódik a történetbe a hitében egyre erősödő Josemaría (Charlie Cox). Manolo a történet Júdása – mondta a rendező a keddi sajtótájékoztatón.

A rendező elmondása szerint eredetileg nem akarta elvállalni a film megrendezését, de miután megnézett egy filmet az Opus Dei alapítójáról, mégis belevágott. Mint mondta, a gondolat, hogy Josemaría Escrivá szerint nem muszáj papnak vagy szerzetesnek lenni az életszentséghez, új volt akkoriban. A film alaptémája a keresztény megbocsátás és megváltás – tette hozzá Roland Joffé.
A készüló film honlapja a www.therebedragonsfilm.com címen érhető el  –  írja a CNA. 

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink – olvasta már?
szivekben-orzott-regi-husvetok
Régi húsvétok nyomában – Találkozás a fertődi idősek otthona lakóival

Ismét emlékeket gyűjtöttünk, újra Fertődön, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Mentes Mihály pap költőről elnevezett idősek otthonában. A nagyböjti készület közben ezúttal a szívekben őrzött régi húsvétokra vethettünk egy pillantást.

19:02
keresztesne-varhelyi-interju-munkacsy
„Nem hagy nyugodni az én Krisztusom” – Beszélgetés Munkácsy trilógiájáról

Keresztesné Várhelyi Ilona irodalomtörténésszel próbáltuk megfejteni a képek üzenetét.

15:00