A Fokoláre Mozgalom is felhívást tett közzé a szíriai békéért

2013. augusztus 30. péntek 11:59

A Fokoláre Mozgalom által létrehozott Politikai mozgalom az egységért felhívást tett közzé, amelyben hangsúlyozzák: minden erőfeszítést meg kell tenni a tartós béke érdekében.

A nemzetközi közösség szervezeteihez és minden érintett félhez intézték felhívásukat. Azt kérik tőlük, hogy döntéseik felelősségének tudatában tegyenek meg mindent az igazságos és tartós békéért.

Az egyre súlyosbodó szíriai helyzet megkívánja, hogy komolyan vegyék számba mindazokat a politikai és diplomáciai eszközöket, amelyekkel a nemzetközi közösség rendelkezik egy ilyesfajta konfliktus megoldása érdekében. Nagyon fontosnak tartják, hogy a tárgyalásos megoldást segítsék elő. Emlékeztetnek arra, hogy a genfi konferencián megszülető kezdeményezések erősítenék az ország belső stabilitását és javítanák  az egész közel-keleti térség országai közti kapcsolatot.

A felhívásban hangsúlyozzák: a vegyi fegyverek bevetésének felelősségét az ENSZ engedéllyel rendelkező független szervezeteknek átlátható módon, a súlyos jogsértésből eredő komolysággal kell vizsgálniuk. Az ENSZ felhatalmazása nélkül semmiféle beavatkozás nem végezhető!

Magyar Kurír

(tzs)

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
krisztushoz-ragaszkodo-elet-halaadas-seregely-istvan-nyugalmazott-egri-ersek-30-puspok
Krisztushoz ragaszkodó élet – Hálaadás Seregély István nyugalmazott egri érsek püspöki jubileumán

Seregély István nyugalmazott egri érsek püspökké szentelésének harmincadik évfordulója alkalmából hálaadó szentmisét mutatott be július 25-én az egri bazilikában Ternyák Csaba egri érsek, Katona István nyugalmazott egri segédpüspök és számos paptestvér koncelebrálásával.

15:10
erdelyi-zsuzsa-kiallitas-esztergom
Lelki házikincstár – A népi vallásosság tárgyait bemutató kiállítás Esztergomban

Menyasszonyi koszorúval keretezett Szűz Mária-kép; betlehem palóc viseletben; élet és halál kettőse: Janus-arc a rózsafüzéren; fából készült, kézzel faragott, sírban nyugvó Krisztus… A vallásos néphagyomány tárgyi emlékeiből nyílt állandó kiállítás május végén az esztergomi Szent Adalbert Központban.

2017. július 25. kedd