A Fokoláre Mozgalom is felhívást tett közzé a szíriai békéért

2013. augusztus 30. péntek 11:59

A Fokoláre Mozgalom által létrehozott Politikai mozgalom az egységért felhívást tett közzé, amelyben hangsúlyozzák: minden erőfeszítést meg kell tenni a tartós béke érdekében.

A nemzetközi közösség szervezeteihez és minden érintett félhez intézték felhívásukat. Azt kérik tőlük, hogy döntéseik felelősségének tudatában tegyenek meg mindent az igazságos és tartós békéért.

Az egyre súlyosbodó szíriai helyzet megkívánja, hogy komolyan vegyék számba mindazokat a politikai és diplomáciai eszközöket, amelyekkel a nemzetközi közösség rendelkezik egy ilyesfajta konfliktus megoldása érdekében. Nagyon fontosnak tartják, hogy a tárgyalásos megoldást segítsék elő. Emlékeztetnek arra, hogy a genfi konferencián megszülető kezdeményezések erősítenék az ország belső stabilitását és javítanák  az egész közel-keleti térség országai közti kapcsolatot.

A felhívásban hangsúlyozzák: a vegyi fegyverek bevetésének felelősségét az ENSZ engedéllyel rendelkező független szervezeteknek átlátható módon, a súlyos jogsértésből eredő komolysággal kell vizsgálniuk. Az ENSZ felhatalmazása nélkül semmiféle beavatkozás nem végezhető!

Magyar Kurír

(tzs)

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
te-is-tudsz-vendegeket-hivni-jezushoz-az-alpha-kurzus-bemutatonapjara-varunk
Te is tudsz vendégeket hívni Jézushoz! – Az Alpha kurzus bemutatónapjára várunk

Kit érdekel annyira Jézus, hogy komolyan veszi missziós parancsát, és meg akarja ismertetni másokkal? És kit érdekel annyira, hogy elmegy egy keresztények szervezte baráti összejövetelre, hogy többet halljon róla? Az Alpha kurzust január 20-án a Kanter Károly Felnőttképzési Intézetben mutatják be.

20:28
oszto-pontok-hagyomany-lenyege-folytathatosag
Osztó-Pontok az Egyház jövőjéről – A hagyomány lényege a folytathatóság

Az Osztó-Pontok kerekasztal-beszélgetés témája ezúttal a vallásosság alakulása és az Egyház jövője volt. A budapesti Panagia Központban január 15-én megtartott rendezvény vendége Gérecz Imre bencés szerzetes és Hidas Zoltán szociológus, egyetemi tanár volt. A beszélgetést Vigh Noémi vezette.

19:15