A Fokoláre Mozgalom is felhívást tett közzé a szíriai békéért

2013. augusztus 30. péntek 11:59

A Fokoláre Mozgalom által létrehozott Politikai mozgalom az egységért felhívást tett közzé, amelyben hangsúlyozzák: minden erőfeszítést meg kell tenni a tartós béke érdekében.

A nemzetközi közösség szervezeteihez és minden érintett félhez intézték felhívásukat. Azt kérik tőlük, hogy döntéseik felelősségének tudatában tegyenek meg mindent az igazságos és tartós békéért.

Az egyre súlyosbodó szíriai helyzet megkívánja, hogy komolyan vegyék számba mindazokat a politikai és diplomáciai eszközöket, amelyekkel a nemzetközi közösség rendelkezik egy ilyesfajta konfliktus megoldása érdekében. Nagyon fontosnak tartják, hogy a tárgyalásos megoldást segítsék elő. Emlékeztetnek arra, hogy a genfi konferencián megszülető kezdeményezések erősítenék az ország belső stabilitását és javítanák  az egész közel-keleti térség országai közti kapcsolatot.

A felhívásban hangsúlyozzák: a vegyi fegyverek bevetésének felelősségét az ENSZ engedéllyel rendelkező független szervezeteknek átlátható módon, a súlyos jogsértésből eredő komolysággal kell vizsgálniuk. Az ENSZ felhatalmazása nélkül semmiféle beavatkozás nem végezhető!

Magyar Kurír

(tzs)

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
az-udvosseg-eletado-ereje
Az üdvösség életadó ereje

Keresztelő Szent János születése – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 1,57–66.80)

16:00
papszenteles-elott-nyitott-szivvel-holpar-balazs
Nyitott szívvel – Holpár Balázs, a Győri Egyházmegye újmisése

Holpár Balázzsal a szentelés előtti nap délutánján beszélgettünk a győri szeminárium rekreációs termében.

12:00