Georg Ratzinger a pápáról

Kitekintő – 2011. szeptember 24., szombat | 13:14

A pápa 87 éves bátyjának szavaiból egy rendkívül lelkiismeretes fiatalember képe rajzolódik ki – foglalja össze a Global Christian Post a Die Welt Am Sonntag interjúját.

„Mindig kételkedett, hogy valóban jól, sőt a lehető legjobban végezte-e el, amit rábíztak, hogy tényleg megfelelt-e a belé helyezett bizalomnak. Olyan diák volt, akinek örül a tanár” – mondta öccséről Georg Ratzinger, megjegyezve, hogy freisingi teológiatanulmányaik idején öccsét könyves Ratznak, őt magát, zeneszeretete miatt, orgonás Ratznak nevezték a társaik.

A médiával és kampányaival kapcsolatban Georg Ratzinger így fogalmazott: „Tudja, mi van mögöttük; ez könnyít a dolgon – és persze sokat segít a folyamatosan kapott, rengeteg együttérzés.”

A pápa bátyja azt is elárulta, hogy a Szentatya minden héten többször felhívja egy külön telefonon, azon a számon, „amit egyedül ő tud.” XVI. Benedek este nyolckor szívesen megnézi a tévéhíradót, az olasz és a német csatornák közt váltogatva; és rendszeresen olvassa a L’Osservatore Romanót.

Az interjúban  Georg Ratzinger a pápa egészségével kapcsolatos aggodalmát is megfogalmazta. „Láthatóan nehezen jár. Halkabban is beszél. De szellemi hanyatlásnak semmi jele.” 

Magyar Kurír

(mk)