Gyergyószentmiklóson tartotta találkozóját a Háló Egyesület erdélyi közössége

2017. március 13. hétfő 16:11

Gyergyószentmiklóson, a Fogarassy Mihály Szakközépiskolában tartott találkozót a Háló Egyesület erdélyi közössége március 11-én.


Az egész napot áthatotta az imádság, mert egy erdélyi hálós barátot, Fazekas Istvánt a napokban veszítette el a közösség. A helyi szervezők nevében Pázmán Enikő és Attila köszöntötték a résztvevőket. A Hálóról annak egyik vezetője, Szeibert András beszélt. Sokadik éve szervezik meg ezt a rendezvényt, de fontosnak tartják minden alkalommal ismertetni a Háló tevékenységét, hiszen sok új érdeklődő jelenik meg a találkozókon.


„A személyi érettség felé” címmel Orosz István máriapócsi görögkatolikus parókus, kegyhelyigazgató tartott előadást, amelynek témáját kiscsoportos beszélgetésekben is feldolgozta a majd százharminc résztvevő. Külön köszönetet érdemelnek azok az óvónénik, akik harminc gyerekre felügyeltek egész nap, hogy a szülők nyugodtan beszélgethessenek! Szóba került, hogy mit értünk érett személyiségen, mik akadályoznak bennünket abban, hogy „érlelődjünk”, illetve a leglényegesebb: mi az, ami ebben segít. Orosz István atya kifejtette, hogy annyira vagyunk érettek, amennyire sikerül megvalósítani mindazt, amit Isten elgondolt rólunk. Hogy Isten képére vagyunk teremtve, az egy adottság. Hogy mennyire leszünk Hozzá hasonlatosak, az pedig életünkön át tartó feladat.


Délután nagyobb létszámú csoportokban folytatódott a beszélgetés, találkozás–kapcsolat–közösség témában, mert ezek a Háló mozgalom kulcsszavai, illetve meghatározóak a tagok mindennapjaiban. A találkozó témájához kapcsolódóan az érzelmi, erkölcsi és vallási érettségről volt szó a másik három csoportban. Az előadó pedig az ifjúság számára tartott műhelymunkát. Este szentmisével zárták a találkozót a Szent Miklós-székesegyházban.


Forrás és fotó: Háló Közösség

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
a-szulohelyen-maradas-istentol-valo-kuldetes-shomali-jordan-puspok-eloadasa-pazm
A szülőhelyen maradás Istentől való küldetés – Shomali jordán püspök előadása a Pázmányon

„A jordániai keresztény kisebbség múltja, jelene és jövője” címmel tartott előadást William Hanna Shomali jordániai püspök Budapesten, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) jogi karának dísztermében január 18-án este.

16:07
beer-miklos-van-e-merszunk-szembenezni-azzal-az-emberrel-aki-elottunk-all
Beer Miklós: „Van-e merszünk szembenézni azzal az emberrel, aki előttünk áll?”

Gyermekkoráról, Istenbe vetett nagy bizalmáról, együtt érző szeretetéről, nyilvánosságról beszélgetett Beer Miklós váci püspökkel Michels Antal józsefvárosi plébános a „Kávéházi esték Tóni atyával” programsorozat estjén január 18-án a Nem Adom Fel Café & Bárban.

14:36