Gyümölcsfákat ültettek Kemenespálfán a Karitász szociális központjában

Hazai – 2012. április 16., hétfő | 9:10

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász Szombathely mellett az egyházmegye három településén működtet szociális foglalkoztató központokat, ahol megváltozott munkaképességű emberek dolgoznak, környékbeli cégekkel együttműködve.

Az itt dolgozók különféle feladataikon kívül kézműves termékeket is előállítanak, rózsafüzéreket készítenek, ostyát sütnek, templomi textíliákat hímeznek. A vidéki épületekhez kertek is tartoznak, amelyek rendbetételére, művelésére a főpásztor is felhívta a karitász munkatársak figyelmét.

2012. április 13-án a jánosházi Keresztelő Szent János-plébánia kemenespálfai filiális templomában Veres András megyéspüspök ünnepi szentmisét mutatott be. A szentmisén koncelebrált Bodorkós Imre helyi plébános; Horváth József, a karitász egyházmegyei lelkésze; Rátkai Imre szelestei plébános és Varju Gábor jánosházi káplán. Szentbeszédében a püspök a feltámadt Krisztushoz fűződő kapcsolatról szólt, példaként állítva a hívek elé a napi szentírási olvasmányok  tanítását.

A szentmise után a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász helyi Szent Pál Szociális Központjában folytatódott az ünnepség. Veres András püspököt a ház lakói köszöntötték, saját készítésű ajándékokkal kedveskedtek neki. A karitász-ház kertjét az elmúlt időszakban rendbetették, bekerítették, hogy egy szép gyümölcsöskert kerüljön kialakításra. A megyéspüspök megáldotta az elültetendő gyümölcsfákat, bokrokat, majd ő maga ültetett el két ősi magyar fajtájú szilvafát. A meghívott vendégek, lelkipásztorok is ültettek egy-egy fát. Több száz gyümölcsfa és ribizlibokor népesítette be a kertet – tájékoztatta szerkesztőségünket Németh Boldizsár.

Fotó: Rátkai Gábor

Magyar Kurír