Háló-találkozót szerveztek Szabadkán

2013. október 24. csütörtök 16:51

A Kárpát-medence katolikus közösségeinek találkozásait és a baráti összetartozást segítő Háló mozgalom október 18–20. között Szabadkán rendezett találkozót, Halmai Tibor, a Háló Délvidéki Régiójának vezetője és munkatársai szervezésében.

A találkozóra Szabadkáról és más településekről is érkeztek vendégek: a Kárpát-medence minden magyarlakta régiója képviseltette magát. 38 helyiségből összesen százharmincan voltak jelen. Sokan jöttek a partiumi Resicabányáról – tájékoztatta szerkesztőségüket Tímár Gábor.

A találkozó kezdetén, pénteken este bűnbánati liturgiát tartottak a Nagy Szent Teréz-székesegyházban. Ezt követően megismerhették a Sándor István szalézi vértanú életéről készült filmet.

Szombaton Schön György, a Háló vezetőségi tagja szólt a mozgalom céljairól. Elhangzott: állhatatos tevékenységüket az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Lukács Móricról elnevezett díjjal ismerte el. Biacsi Mária, szabadkai szociológus a harmonikus életvezetés lehetőségeiről beszélt.

Az összejövetel lelki témájáról – a "jobbik rész" választása és belső szabadságunk, döntéseink kérdései – Pálfai Zoltán makói plébános segítségével gondolkodtak a résztvevők, akik az előadások után kiscsoportos beszélgetéseket folytattak a hallottakról.

A találkozón az Ébredés zenekar, valamint Micsi Béla és a csantavéri tamburaegyüttes működött közre zenei szolgálatával.

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
krisztushoz-ragaszkodo-elet-halaadas-seregely-istvan-nyugalmazott-egri-ersek-30-puspok
Krisztushoz ragaszkodó élet – Hálaadás Seregély István nyugalmazott egri érsek püspöki jubileumán

Seregély István nyugalmazott egri érsek püspökké szentelésének harmincadik évfordulója alkalmából hálaadó szentmisét mutatott be július 25-én az egri bazilikában Ternyák Csaba egri érsek, Katona István nyugalmazott egri segédpüspök és számos paptestvér koncelebrálásával.

15:10
erdelyi-zsuzsa-kiallitas-esztergom
Lelki házikincstár – A népi vallásosság tárgyait bemutató kiállítás Esztergomban

Menyasszonyi koszorúval keretezett Szűz Mária-kép; betlehem palóc viseletben; élet és halál kettőse: Janus-arc a rózsafüzéren; fából készült, kézzel faragott, sírban nyugvó Krisztus… A vallásos néphagyomány tárgyi emlékeiből nyílt állandó kiállítás május végén az esztergomi Szent Adalbert Központban.

2017. július 25. kedd