Háló-találkozót szerveztek Szabadkán

2013. október 24. csütörtök 16:51

A Kárpát-medence katolikus közösségeinek találkozásait és a baráti összetartozást segítő Háló mozgalom október 18–20. között Szabadkán rendezett találkozót, Halmai Tibor, a Háló Délvidéki Régiójának vezetője és munkatársai szervezésében.

A találkozóra Szabadkáról és más településekről is érkeztek vendégek: a Kárpát-medence minden magyarlakta régiója képviseltette magát. 38 helyiségből összesen százharmincan voltak jelen. Sokan jöttek a partiumi Resicabányáról – tájékoztatta szerkesztőségüket Tímár Gábor.

A találkozó kezdetén, pénteken este bűnbánati liturgiát tartottak a Nagy Szent Teréz-székesegyházban. Ezt követően megismerhették a Sándor István szalézi vértanú életéről készült filmet.

Szombaton Schön György, a Háló vezetőségi tagja szólt a mozgalom céljairól. Elhangzott: állhatatos tevékenységüket az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Lukács Móricról elnevezett díjjal ismerte el. Biacsi Mária, szabadkai szociológus a harmonikus életvezetés lehetőségeiről beszélt.

Az összejövetel lelki témájáról – a "jobbik rész" választása és belső szabadságunk, döntéseink kérdései – Pálfai Zoltán makói plébános segítségével gondolkodtak a résztvevők, akik az előadások után kiscsoportos beszélgetéseket folytattak a hallottakról.

A találkozón az Ébredés zenekar, valamint Micsi Béla és a csantavéri tamburaegyüttes működött közre zenei szolgálatával.

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
ahova-az-eg-mostanaban-tobbszor-is-lehajolt-megaldottak-mosonmagyarovari-hospice-hazat
Ahová az ég mostanában többször is lehajolt – Megáldották a mosonmagyaróvári hospice-házat

Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke november 11-én, Mosonmagyaróváron mutatott be szentmisét a Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd-templomban, majd megáldotta az egykori ispotály helyén kialakított hospice-házat.

2018. november 12. hétfő
-jezus-hogy-ne-fazzon-varga-laszlo-pannonhalman
„Jézus hogy ne fázzon” – Szent Márton ünnepe diákokkal és Varga László püspökkel Pannonhalmán

Varga László kaposvári megyéspüspök november 11-én, vasárnap a Szent Márton-napok vendége volt Pannonhalmán: előadást tartott, és ő mondta az ünnepi mise prédikációját.

2018. november 12. hétfő