Háló-találkozót szerveztek Szabadkán

2013. október 24. csütörtök 16:51

A Kárpát-medence katolikus közösségeinek találkozásait és a baráti összetartozást segítő Háló mozgalom október 18–20. között Szabadkán rendezett találkozót, Halmai Tibor, a Háló Délvidéki Régiójának vezetője és munkatársai szervezésében.

A találkozóra Szabadkáról és más településekről is érkeztek vendégek: a Kárpát-medence minden magyarlakta régiója képviseltette magát. 38 helyiségből összesen százharmincan voltak jelen. Sokan jöttek a partiumi Resicabányáról – tájékoztatta szerkesztőségüket Tímár Gábor.

A találkozó kezdetén, pénteken este bűnbánati liturgiát tartottak a Nagy Szent Teréz-székesegyházban. Ezt követően megismerhették a Sándor István szalézi vértanú életéről készült filmet.

Szombaton Schön György, a Háló vezetőségi tagja szólt a mozgalom céljairól. Elhangzott: állhatatos tevékenységüket az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Lukács Móricról elnevezett díjjal ismerte el. Biacsi Mária, szabadkai szociológus a harmonikus életvezetés lehetőségeiről beszélt.

Az összejövetel lelki témájáról – a "jobbik rész" választása és belső szabadságunk, döntéseink kérdései – Pálfai Zoltán makói plébános segítségével gondolkodtak a résztvevők, akik az előadások után kiscsoportos beszélgetéseket folytattak a hallottakról.

A találkozón az Ébredés zenekar, valamint Micsi Béla és a csantavéri tamburaegyüttes működött közre zenei szolgálatával.

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
te-is-tudsz-vendegeket-hivni-jezushoz-az-alpha-kurzus-bemutatonapjara-varunk
Te is tudsz vendégeket hívni Jézushoz! – Az Alpha kurzus bemutatónapjára várunk

Kit érdekel annyira Jézus, hogy komolyan veszi missziós parancsát, és meg akarja ismertetni másokkal? És kit érdekel annyira, hogy elmegy egy keresztények szervezte baráti összejövetelre, hogy többet halljon róla? Az Alpha kurzust január 20-án a Kanter Károly Felnőttképzési Intézetben mutatják be.

20:28
oszto-pontok-hagyomany-lenyege-folytathatosag
Osztó-Pontok az Egyház jövőjéről – A hagyomány lényege a folytathatóság

Az Osztó-Pontok kerekasztal-beszélgetés témája ezúttal a vallásosság alakulása és az Egyház jövője volt. A budapesti Panagia Központban január 15-én megtartott rendezvény vendége Gérecz Imre bencés szerzetes és Hidas Zoltán szociológus, egyetemi tanár volt. A beszélgetést Vigh Noémi vezette.

19:15