Harangszentelés Debrecenben

Hazai – 2011. július 21., csütörtök | 12:27

Két új haranggal gazdagodik a debreceni Szent Anna-székesegyház, melyeket Bosák Nándor, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye püspöke szentel fel július 26-án.

A templomépítő gróf Csáky Imre bíboros tiszteletére készíttetett 315 kg-os harangot Reviczky Éva, a bagaméri Torma Kft magyarországi képviseletének igazgatója és a Szent Anna egyházközség hívei adományozták. A Boldog II. János Pál pápa tiszteletére készíttetett 160 kg-os harang Bosák Nándor, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye püspökének adománya.

Az új harangokat a debrecen-nyíregyházi megyéspüspök július 26-án, a székesegyház búcsújának napján délelőtt 10 órakor szenteli fel a templom bejárata előtt. A szentelési ünnepségen Orosz Lőrinc, a Szent Anna-székesegyház plébánosának köszöntője után Reviczky Éva adományozó tart ünnepi beszédet.

A harangokat ezt követően emelik a helyükre, Gombos Miklós harangöntő mester irányításával. A harangszentelésen közreműködik a Szent László kórus. A harangokat előző nap, a délelőtti órákban szállítják a templom elé, nemzeti színű virágkoszorúval díszítik, és egész éjszaka őrzik, a szentelési ünnepségi kezdetéig.

A Szent Anna-székesegyház búcsúi szentmiséjét július 26-án 18 órakor Bosák Nándor megyéspüspök mutatja be.

Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye/Magyar Kurír