HEGY: Hittel az Egyetemen címmel rendeznek gólyatábort

Hazai – 2011. augusztus 1., hétfő | 14:24

Ezzel a címmel rendez – immár negyedik alkalommal – gólyatábort a Budapesti Katolikus Egyetemi Lelkészség azoknak a keresztény fiataloknak, akik ősszel kezdik meg tanulmányaikat az egyetemen.

A gólyatábor célja, hogy a diákok megismerkedjenek a felsőoktatás világával és leendő évfolyamtársaikkal. Emellett szeretnék, ha tudnának az egyetemeken működő keresztény közösségekről, ahol hasonló gondolkodású emberekkel találkozhatnak. Nem titkolt cél, hogy alternatívát kínáljanak az egyetemi gólyatáborral szemben azok számára, akik abban nem vennének részt; de azoknak is nyújtsanak többletet, akik oda is elmennek.

„Nem lehet elrejteni a HEGYre épült várost” – ez a mottója az idei tábornak, amely az előző évekhez hasonlóan érdekes előadásokat, beszélgetéseket kínál: a tábor vendége lesz többek között Faragó Sándor soproni rektor; koncertjével színesíti a programot az Imperfectum együttes; és persze olyan klasszikus programok sem maradnak el, mint a tábortűz, a kirándulás vagy a vetélkedő. A záró szentmisét Pákozdi István egyetemi lelkész tartja.

Ha Budapesten kezded ősztől az egyetemet, akkor hívnak és várnak augusztus 22-től 26-ig Esztergomba (minél több osztálytársadda,l ismerősöddel együtt). Ha nem, akkor hirdesd a tábort azoknak, akikről tudod, hogy ősztől egyetemre járnak!

Jelentkezés és részletek a honlapon: http://golyatabor.egylelk.com
Facebook csoportunk: HEGY – Keresztény Gólyatábor

Budapesti Katolikus Egyetemi Lelkészség/Magyar Kurír