Hétéves japán kislány kérdésére válaszol a pápa a tévében

Kitekintő – 2011. április 14., csütörtök | 12:20

XVI. Benedek nagypénteken először egy Elena nevű kislány kérdésére válaszol, aki átélte a földrengést, látott embereket szenvedni és meghalni.

A pápaság történetében először, XVI. Benedek pápa egy televíziós közvetítésben szerepel, válaszol a tévénézők kérdéseire az A sua immagina – Domande su Gesù (Az Ő képmására – kérdések Jézusról) című műsorban. Április 22-én, nagypénteken 14.10-kor látható az adás az olasz Raiuno tévécsatornán.

Az első kérdés Japánból érkezik majd: egy hétéves, Elena nevű japán kislány teszi fel, akinek édesapja olasz. A japán földrengés idején sok gyereket látott meghalni, házuk remegett, ő pedig még mindig fél. Bár még kicsi, komoly kérdései vannak. Apai nagyanyja javasolta neki, hogy írjon a pápának. A műsor szerkesztősége bejelentette: „nagypéntek napján, Krisztus szenvedésének órájában ő lesz az első, akik közvetlenül fordulhat a Szentatyához, hogy választ kapjon a fájdalom témájában feltett kérdésére Jézus élete és tanítása alapján” – tájékoztat az olasz Asca hírügynökség.

Magyar Kurír

(tzs)