A baji Assisi Szent Ferenc-templom búcsúünnepe

Kishírek – 2015. október 8., csütörtök | 10:14

Október 4-én ünnepelték a baji hívek Assisi Szent Ferenc tiszteletére szentelt templomuk búcsúját Havassy Bálint László tatai plébános vezetésével.

Havassy Bálint szentbeszédében Assisi Szent Ferencet mint a korabeli európai kereszténység megújítóját állította a mai kor hívei elé. Arra buzdította a híveket, legyen ő a példaképük Krisztus követésében.

A plébános felhívta a figyelmet az ősök azon döntésére is, mely szerint a Szent Ferenc-i példa követésének előmozdítására Assisi Szent Ferencet választották templomuk védőszentjének, és életüket a Szent Ferenc által megfogalmazott intelmek szerint élték és értékelték.

A szentmisét követően – immár több évszázados hagyomány szerint – megtartották a fogadalmi körmenetet. E szép hagyomány élő üzenetet hordoz: az ősök példája nyomán a bajban se hagyjuk el a hitet, hiszen mint mindenkor, úgy ma is bizalommal fordulhatunk Istenhez a nehéz időkben.

A szentmisén és a körmeneten a Tarjáni Fúvószenekar és a helyi népviseletbe öltözött énekkar is közreműködött. A sváb ősökre emlékezve több miseének is németül hangzott el.

Fotó: Pentz Imre

Győri Egyházmegye/Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria