Hegyeshalomban járt az Apor-ereklye és a feltámadási kereszt

Kishírek – 2015. április 15., szerda | 14:26

A 2015-re meghirdetett Apor Vilmos-imaév ereklyevándorútjának részeként április 13-án, hétfőn a hegyeshalmi hívek is leróhatták tiszteletüket a vértanú püspök ereklyéje előtt a Szent Bertalan-templomban – tájékoztat a Győri Egyházmegye.

Az alkalom különlegességét növelte, hogy ugyanezen a napon szintén a hegyeshalmi templomba érkezett az idei csíksomlyói búcsúra tartó úgynevezett feltámadási kereszt is.

A program reggel 9 órakor vette kezdetét, amikor Szalai Kálmán plébános nyilvános tiszteletre kihelyezte Boldog Apor Vilmos ereklyéjét a templomban. Ezt követően az összegyűlt hívek kivetítőn megtekinthették a vértanú püspök életáldozatát bemutató dokumentumfilmet. Délután a plébános vezetésével elimádkozták Apor Vilmos litániáját, majd ünnepi szentmise kezdődött.

Szentbeszédében Szalai Kálmán az áldozatvállalás fontosságát emelte ki. A szertartás után ünnepélyesen feltűzte a hegyeshalmi egyházközség szalagját a feltámadási keresztre, majd imaóra kezdődött a hetven évvel ezelőtt elhunyt győri püspök emlékére. Apor Vilmos mártírhalálának felidézése után püspöki beszédei és az őt köszöntő énekek segítségével imádkoztak a hegyeshalmi hívek a vértanú püspök közbenjárásáért. Az ünnepi alkalom végén elvégezték az Apor-keresztutat.

Fotó: Maász Katalin

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria