Hol van Isten a bajban? – Másodszor is beszóltak a papnak Szombathelyen

2018. december 3., hétfő | 16:37

November 28-án második alkalommal rendezték meg a Szólj be a papnak című programot, amelyen a közönség faggathatja az aktuális témát illetően a vendég lelkészeket, papokat. A szombathelyi Café Freiben tartott beszélgetésen a szenvedés volt a téma.

Ezúttal Torma-Hasza Mónika evangélikus lelkész, Varga László Ottó baptista lelkész és Martos Levente Balázs katolikus pap igyekeztek választ adni az érdeklődőknek.

Rengeteg kérdés érkezett, többek között, hogy: Jézus miért szenvedett a kereszten, amikor bűntelen volt? Hol volt Isten a holokauszt idején? A különböző keleti hiedelmek, stresszoldó tevékenységek, eszközök használata mennyire használható, megoldás-e? A gyermekek nevelésében és a kritikus élethelyzetekben milyen megoldást nyújthat Isten?

A nagy érdeklődésre való tekintettel a Facebook-on, a Szólj be a papnak eseménysorozat közösségi oldalán élő közvetítés indult. A mostani alkalom felvételét is bárki megtekintheti ezen a módon; illetve a további alkalmakat is élőben követhetik az érdeklődők.

Forrás: Zanati Márió

Fotó: Rettegi Márk

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-hogy-imadkozni-tudjunk-egyugyuve-kell-valnunk
Ferenc pápa: Hogy imádkozni tudjunk, együgyűvé kell válnunk!

Május 22-én a Szentatya befejezte a Miatyánknak szentelt katekézissorozatát. Figyelmeztetett, hogy állandóan ápolnunk kell az imádság szellemét, és minden élethelyzetben kapcsolatban maradhatunk az Atyával, ha engedjük, hogy a Lélek imádkozzon bennünk.

2019. május 22., szerda
grzegorz-gorny-az-elet-kulturajarol-az-civilizacio-mely-gyermeket-megoli-halalra-van-itelve
Grzegorz Górny az élet kultúrájáról: Az a civilizáció, mely megöli a gyermekét, halálra van ítélve

Grzegorz Górny lengyel riporter, esszéista, publicista, dokumentumfilm-rendező „Gyilkosság és orvostudomány” című könyve a Magyar Kurír „Új Ember Kiadványok” sorozatában a közelmúltban magyarul is megjelent. Ennek kapcsán beszélgettünk vele Budapesten.

2019. május 22., szerda