Hol van Isten a bajban? – Másodszor is beszóltak a papnak Szombathelyen

2018. december 3. hétfő, 16:37

November 28-án második alkalommal rendezték meg a Szólj be a papnak című programot, amelyen a közönség faggathatja az aktuális témát illetően a vendég lelkészeket, papokat. A szombathelyi Café Freiben tartott beszélgetésen a szenvedés volt a téma.

Ezúttal Torma-Hasza Mónika evangélikus lelkész, Varga László Ottó baptista lelkész és Martos Levente Balázs katolikus pap igyekeztek választ adni az érdeklődőknek.

Rengeteg kérdés érkezett, többek között, hogy: Jézus miért szenvedett a kereszten, amikor bűntelen volt? Hol volt Isten a holokauszt idején? A különböző keleti hiedelmek, stresszoldó tevékenységek, eszközök használata mennyire használható, megoldás-e? A gyermekek nevelésében és a kritikus élethelyzetekben milyen megoldást nyújthat Isten?

A nagy érdeklődésre való tekintettel a Facebook-on, a Szólj be a papnak eseménysorozat közösségi oldalán élő közvetítés indult. A mostani alkalom felvételét is bárki megtekintheti ezen a módon; illetve a további alkalmakat is élőben követhetik az érdeklődők.

Forrás: Zanati Márió

Fotó: Rettegi Márk

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
pap-bacsi-kosd-be-cipomet-anekdotagyujtemeny-jelent-meg-szent-ii-janos-pal-paparol
Pap bácsi, kösd be a cipőmet! – Anekdotagyűjtemény jelent meg Szent II. János Pál pápáról

A Magyar Kurír Új Ember Kiadványok sorozatának legújabb kötetében Szent II. János Pál életének egy-egy érdekes epizódját idézik fel azok, akik személyesen is ismerték. A történeteket Koncz Éva gyűjtötte és fordította magyar nyelvre.

20:01
-nem-fejmosasra-hanem-labmosasra-van-szukseg-ebben-vilagban-villanofenyben-stella-leontin
„Nem fejmosásra, hanem lábmosásra van szükség ebben a világban” – Villanófényben Stella Leontin

Ma kaptuk a szomorú hírt, hogy Stella Leontin, a Máriabesnyői Nagyboldogasszony-bazilika plébánosa váratlanul a Mennyei Atya házába költözött. A lelkipásztort, az embert bemutató írásunkkal emlékezünk rá.

17:39