Hol van Isten a bajban? – Másodszor is beszóltak a papnak Szombathelyen

2018. december 3. hétfő 16:37

November 28-án második alkalommal rendezték meg a Szólj be a papnak című programot, amelyen a közönség faggathatja az aktuális témát illetően a vendég lelkészeket, papokat. A szombathelyi Café Freiben tartott beszélgetésen a szenvedés volt a téma.

Ezúttal Torma-Hasza Mónika evangélikus lelkész, Varga László Ottó baptista lelkész és Martos Levente Balázs katolikus pap igyekeztek választ adni az érdeklődőknek.

Rengeteg kérdés érkezett, többek között, hogy: Jézus miért szenvedett a kereszten, amikor bűntelen volt? Hol volt Isten a holokauszt idején? A különböző keleti hiedelmek, stresszoldó tevékenységek, eszközök használata mennyire használható, megoldás-e? A gyermekek nevelésében és a kritikus élethelyzetekben milyen megoldást nyújthat Isten?

A nagy érdeklődésre való tekintettel a Facebook-on, a Szólj be a papnak eseménysorozat közösségi oldalán élő közvetítés indult. A mostani alkalom felvételét is bárki megtekintheti ezen a módon; illetve a további alkalmakat is élőben követhetik az érdeklődők.

Forrás: Zanati Márió

Fotó: Rettegi Márk

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
a-szenzacion-tul-ferenc-papa-szerzetessegrol-szolo-uj-konyvenek-nem-csak-homoszexualitas-temaja
A szenzáción túl: Ferenc pápa szerzetességről szóló új könyvének nem csak a homoszexualitás a témája

„A hivatás ereje – A megszentelt élet ma” címmel jelent meg december elején több világnyelven Ferenc pápa új interjúkötete, amelyet Fernando Prado, a klaretiánusok spanyol könyvkiadójának vezetője készített a Szentatyával. A kötet ismertetése után részleteket közlünk belőle, magyar fordításban.

2018. december 11. kedd
unnepeltek-akik-kivetettek-halot
Ünnepeltek, akik kivetették a hálót

Erdő Péter bíboros, prímás áldotta meg december 10-én, avatóünnepség keretében az S4 Háló Közösségi és Kulturális Központ felújított helyiségeit Budapesten, a Semmelweis utcában.

2018. december 11. kedd
Adventi kalendárium – 2018. december 12.

Adventi kalendárium – 2018. december 12.

Az idei adventben készüljünk együtt Thomas Mertonnal, Kalkuttai Szent Teréz anyával és Henri Nouwennel. Segítségükkel egy-egy elmélkedést nyújtunk át az adventi várakozás minden napján. Induljunk el az adventi misztériumba csöndben, magányban, imádsággal, megtéréssel.

Előző napok »

Mai evangélium – 2018. december 12.

Mai evangélium – 2018. december 12.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mt 11,28–30

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle