Honlapot indítottak Sándor István szalézi szerzetesről

2013. október 3. csütörtök 12:49

Boldoggá avatásának kihirdetése előtt honlapot szerkesztettek Sándor István szalézi szerzetes emlékére. A www.sandoristvan.hu címen elérhető internetes oldalon információk találhatóak a vértanúról – közölte a Szalézi Médiaközpont.

Tájékoztatásuk szerint a folyamatosan bővülő tartalmú weboldalon egyebek mellett Sándor István életrajza, a szalézi rendfőnök róla írt levele, a vértanú levele, mindennapi felajánló imája és a boldoggá avatási szertartással kapcsolatos tudnivalók olvashatók. A sajtó képviselői jelszavuk beírása után újabb anyagokat tölthetnek le a honlapról, továbbá innen is jelentkezhetnek a boldoggá avatás kihirdetésének október 19-i szertartására.

Az ünnepi esemény előestéjén, október 18-án 20 órától a szaléziak vezetésével virrasztást tartanak a budapesti Szent István-bazilikában – ismertette a szalézi rend.

Október 19-én délelőtt a budapesti Szent István-bazilika előtti téren Sándor István életének ismertetésével és bevezető közös imádsággal kezdődik a jeles esemény. Ünnepi szentmisét mutat be Erdő Péter bíboros.

A liturgia keretében Ferenc pápa megbízásából Angelo Amato bíboros, a Szenttéavatási Ügyek Kongregációjának prefektusa teszi közzé a boldoggá avatásra vonatkozó határozatot.

Délután, a fiatalok ünnepén a Körcsarnokban az ifjúság hálát ad Sándor István boldoggá avatásáért. A szalézi rendfőnök, Don Pascual Chávez beszédet intéz a magyar fiatalokhoz. A program között szerepel: zene, tánc, animáció, beszélgetés a kortársakkal és egy Don Boscóról szóló musical. Fellép a Band of Streets, a veszprémi utcazene fesztivál közönségdíjas zenekara.

A kerekasztal-beszélgetésen részt vesz Bíró Lóránt szalézi szerzetes; Havasi József, a magyar szalázi rendtartomány rendszerváltozás utáni első főnöke; Pokorni János, Sándor István egykori cellatársa; Ari László, az ellenük lefolytatott per másodrendű vádlottja, egykori halálraítélt; Hollay Antal, egykori csapattársa a Katolikus Iparos-, és Munkásifjak Országos Egyesületében, valamint Sztancsik Ferenc, a Sándor István által vezetett csoport tagja.

A rendezvény végén az úgynevezett Jó éjszakát!-üzenetet Ábrahám Béla tartományfőnök mondja el.

MTI/Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-ha-nem-szeretunk-mar-megtettuk-az-elso-lepest-ahhoz-hogy-oljunk
Ferenc pápa: Ha nem szeretünk, már megtettük az első lépést ahhoz, hogy öljünk!

Október 17-én a Szentatya azt fejtette ki a „Ne ölj!” parancsról szóló katekézisében, hogy nem más ez a parancs, mint Jézus tanítása szerint felszólítás a szeretetre és az irgalomra, és vigyáznunk kell, mert a másik sértegetésével, lenézésével, levegőnek nézésével már gyilkosai is vagyunk neki.

2018. október 17. szerda
-van-egy-almunk-vilag-vallasi-vezetoi-beke-muhelyeben-munkalkodnak
„Van egy álmunk!” – A világ vallási vezetői a béke műhelyében munkálkodnak

Ökumenikus imádsággal és ünnepélyes szertartással ért véget október 16-án Bolognában az idén 32. alkalommal megrendezett vallások közötti találkozó, ahol a világ vallási vezetői együtt keresték, építették a béke hídjait.

2018. október 17. szerda