Húszéves a Magyarországi Katonai Ordinariátus

2014. február 6., csütörtök | 12:50

Hálaadó szentmisével és DVD-bemutatóval ünneplik a Magyarországi Katonai Ordinariátus fennállásának huszadik évfordulóját – tájékoztatta szerkesztőségünket Berta Tibor, a Katolikus Tábori Püspökség általános helynöke.

A Magyarországi Katonai Ordinariátus 2014-ben emlékezik arra, hogy hazánkban két évtizeddel ezelőtt szervezték újjá és hozták létre a Honvédelmi Minisztérium Tábori Lelkészi Szolgálatot.

„Az évforduló arra kötelez bennünket, hogy hálát adjunk a mindenható Istennek az elmúlt húsz év megtartó és gondviselő ajándékaiért, valamint köszönetünket fejezzük ki mindazok felé, akik szolgálatunk alapjait létrehozták, feltételeit megteremtették, tevékenységünket segítették és lelkipásztori teendőinket támogatták” – írta Berta Tibor, a Katolikus Tábori Püspökség általános helynöke.

Február 19-én 18 órakor a Budavári Nagyboldogasszony-templomban Bíró László tábori püspök és a katolikus tábori lelkészi kar ünnepi hálaadó szentmisét mutat be. Megemlékeznek a Magyar Honvédelem valamennyi elhunyt katonájáról; fejet hajtanak tábori lelkész elődeik előtt, akik az 1848-49-es szabadságharcban, az első és második világégésben segítették lelkipásztori szolgálatukkal a magyar katonákat.

A szentmisét követően, 19 órakor – ugyancsak a Mátyás-templomban – mutatják be azt a Honvédelmi Minisztérium Zrínyi Térképészeti és Kommunikációs Szolgáltató Nonprofit Kft. gondozásában megjelent DVD-t, amelynek felvételeit a Katonai Filmstúdió rögzítette 2012-2013-ban Budapesten, Jákon, Pannonhalmán, Tihanyban, Veszprémben és Zircen a Magyar Honvédség Légierő Zenekar (Veszprém) által játszott egyházi népénekekből.

Katonai Ordinariátus/Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Címkék: egyházmegyék
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
elo-orokseg-piarista-multidezes-budapesten
Élő örökség – Piarista múltidézés Budapesten

„A piarista múlt jelene” címmel tartottak könyvbemutatóval, könyvtár- és múzeummegáldással, valamint kiállításmegnyitóval összekötött rendezvényt a budapesti Piarista Központban április 25-én a Piarista Rend Magyar Tartományának központi gyűjteményei.

16:26
van-kozunk-hozzad-nazareti
Vecsei Miklós: Van közünk hozzád, Názáreti

„Kilenc hónappal ezelőtt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat pajzsára cseréltük a korábbi állami fenntartó cégtábláját az egykori gödi Topház bejáratán. A második héten szolgálatra jelentkeztem az intézménybe, tizenkét órás ügyeletet vállaltam...” Vecsei Miklós írását olvashatják az alábbiakban.

14:48
Útravaló – 2019. április 26.

Útravaló – 2019. április 26.

Napról napra közreadunk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat. Húsvét második vasárnapjáig Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót: elmélkedései a római egyház ősi stációs liturgiája útján vezetnek.

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. április 26.

Mai evangélium – 2019. április 26.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Jn 21,1–14

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle