Így tért meg a gazdag madridi lány: vett magának egy Bibliát

Kitekintő – 2013. május 24., péntek | 10:06

A 30 éves Tamara Falcó egyáltalán nem vallásos környezetben nőtt fel, édesanyja harmadik férje Miguel Boyer, aki a Franco-diktatúra (1939-1975) utáni első szocialista kormány (1982-1986) legelső gazdasági minisztere. A spanyol nyelvű, globális kitekintésű keresztény portál, a Religión en Libertad összefoglalta Tamara megtérésének történetét, mi csak ízelítőt tudunk adni belőle.

Az egykori Fülöp-szigeteki modell szülei, Isabel Preysler és Carlos Falcó nem voltak lányuk mellett a pünkösd előtti szombaton, és a többi híres rokon, tehát Griñón márkija (Carlos Falcó), illetve Julio Iglesias, a legsikeresebb és nőcsábász újlatin nyelvű énekes, dalszerző sem (Isabel Preaysler első férje), hogy elkerüljék a sajtó túlzott érdeklődését. Tamara sem a madridi Almudena székesegyháza előtti tér első, hanem csak a huszadik sorában ült keresztanyjával együtt. 1138 13-16 éves fiatallal együtt vett részt a bérmálás szertartásán, amelyet maga a spanyol egyház feje, Antonio María Rouco Varela bíboros, Madrid érseke celebrált.

Nemcsak a bulvársajtó hitetlenkedett Tamara esetén, aki az anyagi jólét minden kellékét évezhette, számtalan barátja volt, mégis mindig hiányzott neki valami. Tavaly nyáron a Casa del Libróban, a legnagyobb spanyolországi könyváruházban vett magának egy Bibliát, mert csak ez a könyv keltette fel az érdeklődését. Attól kezdve egyre többet forgatta, aztán kezdett szentmisékre járni – már hetente legalább háromszor -, és családja, de barátai nem értették, hogy miért nem tart velük a szokásos kiruccanásokra, miért zárkózik be időnként a szobájába. Egyszer teljesen egyedül elvonult vidékre három napra. Azóta megtalálta lelki békéjét, és a technológia segítségével bárhova megy, okostelefonján bármikor beleolvashat a Bibliába, és elimádkozhatja a rózsafüzért is, amit még a bosznia-hercegovinai Medzsugorjéban kapott, és a világ minden kincséért sem válna meg tőle. Ferenc pápa megválasztása őrá is rendkívül erővel hatott, de elődjét is példaképnek tekintette. Aki nem hiszi, hogy mennyire magára talált, nézze meg egyik interjúját még 11 hónappal a bérmálás előtt. (Igaz, spanyolul - http://www.youtube.com/watch?v=wRGt6y3mxAc.) Sugárzik az örömtől és a nyugalomtól.

Magyar Kurír

(st)