II. János Pál-relikviát kért a balesetet szenvedett Forma-1-es versenyző

Kitekintő – 2011. február 15., kedd | 13:30

Robert Kubica, a Renault Forma-1-es csapat lengyel versenyzője, aki múlt héten szenvedett súlyos balesetet, a krakkói érsektől kapta meg a kért relikviát.

Kubica február 6-án a Ronde di Andora elnevezésű olaszországi raliversenyen Genova közelében egy hegyi úton járművével mintegy 225 km/h sebességgel a szalagkorlátnak csapódott. Az autó szétroncsolódott; a navigátor szinte sértetlen maradt, a lengyel versenyző azonban súlyos végtagsérüléseket szenvedett, és azóta is kórházban van. Hosszas műtéteken esett át; sajtóértesülések szerint állapota továbbra is súlyos, további műtétekre lehet szükség.

Kubica a kórházból küldött üzenetet szülővárosa, Krakkó érsekének azzal a kéréssel, hogy segítségül bocsásson rendelkezésére egy II. János Pál-relikviát. A 26 éves versenyző köztudottan nagy tisztelője a II. János Pálnak; az ő nevét viseli a sisakján.

A kérést a nagy pápa egykori személyi titkára, Stanislaw Dziwisz bíboros, krakkói érsek teljesítette. A lengyel TVN24 tudósítása szerint egy arany medalionban II. János Pálnak egy csepp vérét és pápai palástjának egy darabkáját küldte el a betegnek. A bíboros a televíziónak elmondta: mihamarabbi felépülést kíván a versenyzőnek, és a hamarosan boldoggá avatandó II. János Pál oltalmába ajánlja – írja  CNA.

Magyar Kurír

(mk)