II. Újszövetség-maraton Székesfehérváron - VIDEÓVAL

Hazai – 2013. december 3., kedd | 16:08

Advent első szombatján közös gyertyagyújtással kezdődött a második Újszövetség-maraton a székesfehérvári Vörösmarty Színházban.

Az esemény négy fővédnöke – Spányi Antal megyéspüspök, Somogyi László lelkészi elnök, Cser-Palkovics András polgármester és Szikora János igazgató – közösen gyújtotta meg az első gyertyát a teátrum adventi koszorúján.

A mintegy 230 jelentkező több mint húsz órán keresztül olvasta fel az Újszövetséget az idén már második alkalommal megrendezett programon.

A gyertyagyújtás után vette kezdetét a különleges lelki esemény. Az első felolvasó Somogyi László lelkészi elnök volt, őt Spányi Antal püspök és Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere követte.

Az adventi készülődés jegyében – akárcsak tavaly – önkéntesek olvastak fel a katolikus és a protestáns fordítású Bibliából, könyvenként váltakozva. Az idén már Fehérváron túlról is érkezett jelentkező.

A teátrum nagyszínpadán több mint húsz órán át tartó esemény ismét bizonyította, hogy a karácsonyi ünnepre való készületben mennyire fontos, hogy olvassuk az Élet Könyvét, a Bibliát.

Székesfehérvári Egyházmegye/Magyar Kurír

Kép: MTI, Berta Gábor