Indulásra kész a Katolikus Karitász speciális mentőegysége Olaszországba

Hazai – 2016. augusztus 24., szerda | 21:29

Alábbiakban a Katolikus Karitász közleményét adjuk közre.


A szerda hajnali olaszországi földrengés áldozatainak megsegítésére a Katolikus Karitász a mai napon felajánlotta azonnali segítségét az olasz Karitásznak és a helyi katasztrófavédelemnek a mentési munkálatokban. A nap során a Karitász városi mentő- és keresőegysége (USAR) felkészült az azonnali indulásra. A csapatot orvos, műszaki mentésre felkészült szakember, speciális mentési munkálatokat ellátó személyzet alkotja, akik a romok alatt lévő sérültek kutatására, kiemelésésre és mozgatására alkalmas eszközökkel, hidraulikus emelőkkel, terepjárművekkel, saját egészségügyi bázissal, valamint kereső kutyákkal felszerelve várják az indulást.

Az olasz hatóságok regisztrálták segélyszervezetünk különleges csapatát.

A rendkívüli helyzet miatt, valamint az előrejelzések szerint várható további utórengések miatt, az olasz hatóságok jelenleg senkit nem engednek a területre.

A Karitász csapata várja az engedélyt az azonnali indulásra.

A katasztrófa áldozatainak megsegítésére a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia katasztrófa alapjából 20 millió forint azonnali gyorssegélyt küld az Olasz Püspöki Konferenciának.

A Karitász folyamatosan kapcsolatban áll a helyi szervezettel, hogy a szükségleteknek megfelelve indíthassa majd mentőegységét.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria