Inkubátorokat adományozott kórházaknak a Katolikus Karitász - videóval

Hazai – 2012. december 12., szerda | 17:59

Az inkubátorokat Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, az MKPK elnöke és Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója vette át ünnepélyes keretek közt Steiner Arnoldtól, a MEDICOR Elektronika Zrt. vezérigazgatójától, a MediKlaszter elnökétől december 12-én. Az átadáson részt vett Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár is.

„Az élet, a család és a születés védelmezése fontos feladatunk” – hangsúlyozta Erdő Péter bíboros az átadó ünnepségen. Mint mondta, az inkubátorok adományozását igényfelméréssel kezdték. Végül a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia támogatásával 14 kórház újszülöttosztálya kaphatott olyan inkubátort, amelyek hőmérséklet-, páratartalom- és oxigénszabályozóval vannak ellátva, valamint olyan funkciókkal, amelyek lehetővé teszik és megkönnyítik a koraszülöttek és újszülöttek helyben történő vizsgálatát, elősegítik a koraszülöttek és a beteg újszülöttek ellátását.

Écsy Gábor karitászigazgató hangsúlyozta: az ember felelős az embertársaiért és a világra jövőkért. A Katolikus Karitász ezt a felelősséget átérezve próbál segíteni a világba beköszönő és már veszélyben lévő embereken is. Szócska Miklós rámutatott: külön öröm, hogy a gyermekeken segítő inkubátorok magyar gyártásúak, a csecsemőgyógyászati műszerek fejlesztésében és gyártásában Magyarországon meghatározó vállalkozás termékei. A készülékeket a Karitász megrendelésére a MEDICOR Elektronika Zrt. készítette, és Steiner Arnold vezérigazgató adta át a Katolikus Karitásznak. Az átadást követően Erdő Péter megáldotta a gyermekmentő készülékeket.

Magyar Kurír