Játékfilm készült Ferenc pápa életéről

Ferenc pápa – 2015. november 9., hétfő | 16:40

December 3-án mutatják be az olasz mozikban a Ferenc pápáról készült filmet, amelynek címe: „Hívjatok Ferencnek”.


A Daniele Luchetti rendezésében készült film ("Chiamatemi Francesco") bemutatja azt a hosszú életutat, amely a Buenos Aires-i olasz bevándorló család gyermekét a pápaságig vezette. Feleleveníti Jorge Mario Bergoglio gyermek- és ifjúkorát, amely a korabeli fiatalokéhoz hasonlóan zajlik egészen addig, amikor a későbbi pápa alig több mint húszévesen belép a jezsuita rendbe.

A kemény katonai diktatúrája idején, nagyon fiatal korában nevezik ki a jezsuita rend argentin tartományfőnökének – ez a kinevezés a bátorság és a hit komoly próbáját jelenti számára. Bár veszélyes vállalkozás, mégis elkötelezetten védi a rezsim üldözöttjeit; számos barátja, útitársa halálának tanúja lesz. Ebből a helyzetből lélekben megújulva, felvértezve kerül ki, életre szólóan a legutolsók, a kirekesztettek védelmezőjévé válik.

A film bemutatja, amint Buenos Aires érsekeként a külvárosi szegényeket szolgálja, megvédi őket a hatalom visszaéléseitől. A történet 2013. március 13-ának estéjével ér véget, amikor a Szent Péter téren pápává választják, és felveszi a Ferenc nevet.

A film előzetese (olasz nyelven):

Fotó: Ansa.it

Fotó és videó: Famigliacristiana.it

Magyar Kurír
(tzs)

Kapcsolódó fotógaléria