Jótékonysági estet rendeztek az autistákért

Hazai – 2012. november 14., szerda | 16:27

A Mátrai Erőmű Zrt. hölgydolgozóinak szervezete, a Mert Nők nagyszabású jótékonysági estet szervezett november 11-én Gyöngyösön a ferencesek által fenntartott Autista Segítő Központ (ASK) javára.

Az előadás színvonalas, tiszta, őszinte és szeretetteljes volt. Minden fellépő – gyerek, felnőtt, együttes – valamilyen módon kötődik a vállalathoz. A gyerekek őszinte szereplése, a felnőttek kedves humora megmosolyogtatta az emberi lelkeket.

Az erőmű dolgozói régóta kiemelt figyelemmel kísérik az ASK-t, mindig segítik, támogatják. Közel ötszázan vettek részt a mostani eseményen. Az összegyűjtött mintegy másfél millió forintot az ASK-hoz tartozó Karácsondi Lakóotthonnak ajánlották fel; és tévékészüléket és hűtőt is adományoztak, gondosan beszerelve, beüzemelve, beállított antennával.

Az ASK-n kívül a gyöngyösi ferencesek más kezdeményezéseit is régóta támogatják. Nekik köszönhetően például már összegyűlt a pénz a hajléktalanok idei karácsonyi vacsorájához is.

Az est során Szabó József ferences házfőnök, az ASK lelki igazgatója hálás szívvel mondott köszönetet az erőmű dolgozóinak nagylelkűségükért, példás összefogásukért.

Ferences Sajtóközpont/Magyar Kurír