Jubileumi év indult Nagybányán

Külhoni – 2014. február 6., csütörtök | 10:41

Január 28-án a nagybányai Szentháromság Plébánia Boldog Scheffler János Közösségi Házában gyűlt össze a Háló-Klub, hogy megnyissa a jubileumi évet, és hálát adjon az elmúlt tíz esztendőért.

Román János nagybányai esperes hivatalosan megnyitotta a jubileumi évet, az előadó pedig László Rezső, kapnikbányai plébános volt. A téma: „Háló-mérő”, a jubileumi év mottója pedig „Adjunk hálát a múltért, éljük szenvedéllyel a jelent, és tekintsünk bizalommal a jövő felé.” (Boldog II. János Pál pápa)

Az előadó rámutatott: csak keresztény öntudattal lehet gyümölcsöző életet élni. A közösségnek Isten igéjére kell építeni, elkötelezett életet kell élnie az egyházban. Kiemelte, hogy két fontos parancs határozhatja meg egy közösség célját: a főparancs – azaz a a szeretet parancsa – és a missziós parancs. Mivel az elmúlt tíz év mérlegelésre ad alkalmat, fontos felülvizsgálni a múltat és tervezni a jövőt: áttekinteni, hogy vajon a szeretet parancsa szerint működünk-e. Befejezésében hangsúlyozta, milyen fontos a helyes mérlegelés, bár ha ez csupán statisztika marad, nem segíti előre tevékenységünket. Kérdezzük meg magunktól: mennyire fejeződik ki Isten és az ember iránti szeretetünk a konkrét megnyilvánulásainkban? Fontos tanulni a múltból, hiszen ezáltal lehet jól megalapozni a jövőt.

Magyar Kurír
(lt)