Jubileumi év a nagykárolyi piarista nővéreknél

Külhoni – 2013. október 29., kedd | 17:21

Kongregációjuk alapításának százhuszonöt éves fennállását ünneplik a piarista nővérek. Az ilyen jubileumi éveket Celestina-évnek hívják. A nagykárolyi piarista nővérek számos programmal kapcsolódnak be az ünneplésbe.

A 2014-es év Nagykárolyban évfordulót jelent, hiszen tíz éve alapították az ottani rendházat, majd 2004-ben egy családtípusú gyermekotthont, végül pedig 2009-ben a város nehéz sorsú gyermekeit támogató napközit nyitottak.

A Celestina-év Nagykárolyban is számos programmal bővelkedik majd: november 3-án este hat órától lesz a jubileumi év megnyitó ünnepsége a Kalazanci Szent József templomban; 30-án és december elsején nyílt napot és adventi kiállítást tartanak a gyermekotthonban, jövő év március 18-án ünnepi szentmise lesz Celestina Donati liturgikus emléknapján; június 24-én hálaadó szentmise az alapítás napján; augusztus 22. és 25. között a nagykárolyi letelepedés tizedik évfordulóján triduum és templombúcsú. Az évet 2014. október 26-án szentségimádással zárják. Ezenfelül minden hónap 18-án beszélgetésre, elmélkedésre, imádságra kerül sor  az alapító Celestina Donati gondolataival a Szent László Közösségi Házban.

A nyitóünnepséget november 3-án, vasárnap este hat órától tartják a nagykárolyi Kalazanci Szent József-templomban.

Szatmárnémeti Egyházmegye/Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!