KALÁSZ-tábor Mátyás király évében

2018. augusztus 8. szerda 16:11

Július 30-tól augusztus 3-ig tizennyolc általános iskolás gyermek táborozott Szombathelyen a Katolikus Asszonyok, Lányok Szövetsége (KALÁSZ) szombathelyi csoportja szervezésében. A diákok játékos foglalkozások keretében ismerkedtek a Hunyadiak történetével.

Az iskolások kódexeket tekinthettek meg az Egyházmegyei Könyvtárban, a Berzsenyi Könyvtárban Mátyás királlyal kapcsolatos mesefoglalkozáson vettek részt, a Zárda-templomban pedig a szentekkel és a neogótikus építészet stílusjegyeivel ismerkedhettek.

A kézműves délutánokon a gyerekek bőr karkötőket lyuggattak, iniciálékat színeztek, valamint korabeli táncokat tanultak a maguk készítette reneszánsz fejpántjaikban. A Fekete Sereg táborhelyén kipróbálhatták, milyen nehéz a páncél, a kard. Ismereteiket és tudásukat akadályversenyen mérhették össze.

A tábort kirándulás zárta, mely során a szigligeti várat tekintették meg a gyerekek.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
okumenikus-istentiszteletet-tartottak-budapesten-augusztus-20-eloestejen
Ökumenikus istentiszteletet tartottak Budapesten augusztus 20. előestéjén

Ökumenikus istentiszteletet tartottak a magyarországi keresztény egyházak vezetői augusztus 19-én, szombaton, az államalapítás ünnepének előestéjén Budapesten, a Szilágyi Dezső téri református templomban. Az ökumenikus imádságon Erdő Péter bíboros, prímás is részt vett.

00:29
ferenc-papa-az-oltariszentseg-atalakit-minket-hogy-az-urert-es-testvereinkert-eljunk
Ferenc pápa: Az Oltáriszentség átalakít minket, hogy az Úrért és testvéreinkért éljünk

Augusztus 19-én a déli Angelus elimádkozásakor a Szentatya arról elmélkedett, hogy áldozáskor a ma is élő Krisztussal egyesülünk, az ő érzés- és gondolatvilágát akarjuk magunkévá tenni, hogy tetteinkben és egész életvitelünkben vele összhangban legyünk.

2018. augusztus 19. vasárnap