KALÁSZ-tábor Mátyás király évében

2018. augusztus 8. szerda 16:11

Július 30-tól augusztus 3-ig tizennyolc általános iskolás gyermek táborozott Szombathelyen a Katolikus Asszonyok, Lányok Szövetsége (KALÁSZ) szombathelyi csoportja szervezésében. A diákok játékos foglalkozások keretében ismerkedtek a Hunyadiak történetével.

Az iskolások kódexeket tekinthettek meg az Egyházmegyei Könyvtárban, a Berzsenyi Könyvtárban Mátyás királlyal kapcsolatos mesefoglalkozáson vettek részt, a Zárda-templomban pedig a szentekkel és a neogótikus építészet stílusjegyeivel ismerkedhettek.

A kézműves délutánokon a gyerekek bőr karkötőket lyuggattak, iniciálékat színeztek, valamint korabeli táncokat tanultak a maguk készítette reneszánsz fejpántjaikban. A Fekete Sereg táborhelyén kipróbálhatták, milyen nehéz a páncél, a kard. Ismereteiket és tudásukat akadályversenyen mérhették össze.

A tábort kirándulás zárta, mely során a szigligeti várat tekintették meg a gyerekek.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
-van-egy-almunk-vilag-vallasi-vezetoi-beke-muhelyeben-munkalkodnak
„Van egy álmunk!” – A világ vallási vezetői a béke műhelyében munkálkodnak

Ökumenikus imádsággal és ünnepélyes szertartással ért véget október 16-án Bolognában az idén 32. alkalommal megrendezett vallások közötti találkozó, ahol a világ vallási vezetői együtt keresték, építették a béke hídjait.

09:38
a-parbeszeddel-csak-nyerhetunk-bemutattak-klaus-von-stosch-az-iszlam-mint-kihivas-cimu-kotetet
A párbeszéddel csak nyerhetünk – Bemutatták Klaus von Stosch „Az iszlám mint kihívás” című kötetét

A Magyar Kurír kiadásában megjelent Klaus von Stosch „Az iszlám mint kihívás – Keresztény megközelítések” című kötete. A könyvet Dejcsics Konrád bencés szerzetes és Szőke Péter, a hazai Sant’Egidio közösség vezetője mutatta be a szerző jelenlétében október 15-én, a budapesti D18 könyvesboltban.

2018. október 16. kedd