Beer Miklós püspök új kötetének bemutatója Aszódon

2019. február 20., szerda | 10:17

Február 15-én az aszódi Hitéleti Központ vendége Beer Miklós váci megyéspüspök volt, aki „Most már látom” című kötete kapcsán fejtette ki gondolatait az est résztvevőinek.

A személyes hangvételű beszélgetés során Beer Miklós szólt gyermekkoráról, a háborúról, kitelepítésről, a társadalmi peremlét megtapasztalásáról, aminek szociális érzékenységét tulajdonítja a váci megyéspüspök; majd a huszadik századot meghatározó módon befolyásoló izmusokról és az azokból sarjadó vallásellenességről beszélt.

A főpásztor szót ejtett a lelkiismeret hiányáról és a javak igazságtalan elosztásáról, illetve a Katolikus Egyház problémákkal teli mindennapjairól: többek között a lassan kiürülő templomokról és az elmagányosodó papokról.

Az aszódi rendezvény végén Beer Miklós püspök dedikálta új, Most már látom című könyvét.

Forrás és fotó: Váci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
szetmallo-hangerdo-nuncius-latogatasa-pannonhalman-szent-benedek-tavaszi-unnepen
Szétmálló hangerdő – A nuncius látogatása Pannonhalmán Szent Benedek tavaszi ünnepén

Szent Benedek tavaszi ünnepét Pannonhalmán, Michael August Blume apostoli nunciussal és a szerzetesi közösséggel együtt misével és utána a „Csend” kiállítás megnyitójával ültük meg március 21-én.

12:44
ez-is-evangelizacio-elkeszult-az-eucharistia-kartyajatek
Ez is evangelizáció… – Elkészült az Eucharistia kártyajáték

Január elején írtunk arról, hogy aki a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) készülve Esztergomban, a Szent Adalbert Központban rendezett konferencián járt, az utolsó napon, a szünetben egy különleges társasjátékkal is találkozhatott, ami az Eucharistia nevet kapta.

2019. március 21., csütörtök