Beer Miklós püspök új kötetének bemutatója Aszódon

2019. február 20., szerda | 10:17

Február 15-én az aszódi Hitéleti Központ vendége Beer Miklós váci megyéspüspök volt, aki „Most már látom” című kötete kapcsán fejtette ki gondolatait az est résztvevőinek.

A személyes hangvételű beszélgetés során Beer Miklós szólt gyermekkoráról, a háborúról, kitelepítésről, a társadalmi peremlét megtapasztalásáról, aminek szociális érzékenységét tulajdonítja a váci megyéspüspök; majd a huszadik századot meghatározó módon befolyásoló izmusokról és az azokból sarjadó vallásellenességről beszélt.

A főpásztor szót ejtett a lelkiismeret hiányáról és a javak igazságtalan elosztásáról, illetve a Katolikus Egyház problémákkal teli mindennapjairól: többek között a lassan kiürülő templomokról és az elmagányosodó papokról.

Az aszódi rendezvény végén Beer Miklós püspök dedikálta új, Most már látom című könyvét.

Forrás és fotó: Váci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-az-abortusz-soha-nem-az-valasz-amelyet-nok-es-csaladok-keresnek
Ferenc pápa: Az abortusz soha nem az a válasz, amelyet a nők és a családok keresnek!

Május 25-én a Szentatya a „Yes to Life” konferencia résztvevőit fogadta. „A törékeny élet drága ajándékának gondozása” című konferenciát a Világiak, Család és Élet Kongregációja szervezte. A magyar sajtóban leegyszerűsítve jelent meg a pápa beszéde, amit most teljes terjedelmében olvashatnak.

09:55
-miert-csak-szakallas-embereket-latni-templomi-kepeken-derus-egyuttlet2-gyori-szeretetnapon
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri Szeretetnapon

Május 25-én ismét szeretetnapot rendeztek Győrben, amelynek minden bevétele Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványát illeti. Nagyszalontai sportközpontra gyűjtenek.

2019. május 26., vasárnap