Beer Miklós püspök új kötetének bemutatója Aszódon

2019. február 20., szerda | 10:17

Február 15-én az aszódi Hitéleti Központ vendége Beer Miklós váci megyéspüspök volt, aki „Most már látom” című kötete kapcsán fejtette ki gondolatait az est résztvevőinek.

A személyes hangvételű beszélgetés során Beer Miklós szólt gyermekkoráról, a háborúról, kitelepítésről, a társadalmi peremlét megtapasztalásáról, aminek szociális érzékenységét tulajdonítja a váci megyéspüspök; majd a huszadik századot meghatározó módon befolyásoló izmusokról és az azokból sarjadó vallásellenességről beszélt.

A főpásztor szót ejtett a lelkiismeret hiányáról és a javak igazságtalan elosztásáról, illetve a Katolikus Egyház problémákkal teli mindennapjairól: többek között a lassan kiürülő templomokról és az elmagányosodó papokról.

Az aszódi rendezvény végén Beer Miklós püspök dedikálta új, Most már látom című könyvét.

Forrás és fotó: Váci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
hittel-multbol-jovobe-mindszenty-szobrot-avattak-petofiszallason
Hittel a múltból, a jövőbe – Mindszenty-szobrot avattak Petőfiszálláson

A Mindszenty Társaság és a Magyar Pálos Rend meghívására gyűltek össze a hercegprímás szobrának avatására, valamint a társaság alapította Mindszenty-emlékérem átadására az ünneplők Petőfiszállás-Pálosszentkúton március 23-án. Az ünnepen Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek mutatott be szentmisét.

2019. március 23., szombat
a-biblia-uzenete-napunk-gyumolcset-hozza-meg
Napunk gyümölcsét hozza meg

Nagyböjt 3. vasárnapja – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 13,1–9)

2019. március 23., szombat