Karácsonyi készülődés a győri Apor Vilmos Iskolaközpontban

Hazai – 2013. december 19., csütörtök | 13:00

Apor Vilmos Római Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Gimnázium és Kollégium számos programmal ünnepli az adventi időszakot. Az iskola diákönkormányzata karácsonyi jókívánságok közvetítésével, a napközisek betlehem és karácsonyi díszkészítő versennyel, a szociális csoport adventi gyűjtéssel, az alsósok pedig a téli ünnepkör népszokásainak felelevenítésével készültek a karácsonyra.

Az Aporban hagyománnyá vált, hogy az adventi időszakban a diákok jókívánságokat és üzeneteket küldenek egymásnak. A diákönkormányzat postásai szortírozták a leveleket, amelyeket a hét végéig kaphatnak meg a címzettek. A válogatás jó hangulatban telt: sütemény és harmonikajáték tette emlékezetessé. A diákok ezt követően feldíszítették az iskola karácsonyfáját.

A napközisek minden évben családi betlehem- és karácsonyidísz-készítő versenye is az advent jeles eseménye. Az alkotásokat a főbejáratnál állítják ki. Évről évre sokan neveznek a versenyre, szép alkotások születnek. 

Az iskolában működő szociális csoport és a pasztorális csoport, valamint az alapfokú művészeti iskola tanárainak összefogásával az idén is megszervezték az adventi gyűjtést. Az adományokat iskola rászoruló tanulói és a Karitász kapja. Az akció keretében nagyszabású süteményvásárt is tartottak

Az alsó tagozatosok a télhez kapcsolódó népszokásokat, ünnepeket foglalták össze és mutatták be színes előadás keretében.

Magyar Kurír