Karitász konyha nyílt Egerben - VIDEÓVAL

Hazai – 2013. december 14., szombat | 0:36

Karitász konyha nyílt a rászorulók számára december 13-án, Egerben, a Szvorényi úton. Az intézményt Ternyák Csaba érsek áldotta meg.

Ünnepi köszöntőjében a főpásztor hangsúlyozta: a keresztény ember fontos feladta, hogy a rászorulókon segítsen. Mándy Zoltán érseki tanácsos kezdeményezése nyomán öt éven keresztül a Telekessy úton, ezentúl pedig a Katolikus Karitász védőszárnyai alatt az egykori 5-ös iskolában gondoskodnak a rászorulók napi egyszeri meleg-étkeztetéséről.

Árvai Ferenc atya, az Egri Főegyházmegyei Karitász igazgatója elmondta, hogy céljuk elsősorban azoknak az embereknek az ellátása, akik napközben semmilyen élelemhez nem jutnak, semmilyen szociális étkezésben nem részesülnek. Az 50 fő ellátására alkalmas intézményben nemcsak hajléktalanok, hanem jövedelem nélkül élő, lakhatással rendelkező, de fűteni nem tudó embereken próbálnak ily módon segíteni.
Hazánkban a 3 éve működő krízissegély-programmal a katolikus egyház az Egri Főegyházmegyében 60 millió forinttal támogatta a rászoruló családokat. Állami források nem állnak rendelkezésre.

Karácsonykor és a téli időszakban sokkal több kérelem érkezik a segélyszervezethez. Jász-Nagykun-Szolnok megye jelentős része, Heves- valamint Borsod-Abaúj-Zemplén megye tartozik az Egri Főegyházmegyei Karitászhoz, ahol idén 2000 tartós-élelmiszercsomagot, burgonyát valamint 500 karácsonyfát juttattak el a rászoruló családokhoz.


Egri Főegyházmegye/Magyar Kurír