Katolikus bált rendeztek Marcaliban

2018. február 6. kedd 12:05

Tizennyolcadik alkalommal rendezték meg február 3-án a Marcali Katolikus Bált a helyi gyermekélelmezési központban. Az eseményen 181-en vettek részt.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A bált a Katolikus ifjúsági Szövetség tagjai álmodták meg. Az azóta eltelt idő folyamán kinőtték az egyházközség közösségi házát, ezért került át a gyermekétkeztetési központba, ahol idén 181-en báloztak együtt. A jelenlévők között minden korosztály képviseltette magát, hogy jó hangulatú, vidám társaságban töltsenek el egy estét. „Mindennek megvan a maga ideje – idézte bevezetőjében a Prédikátorok könyvét Kiss Iván címzetes prépost, esperes-plébános, – ilyenkor a vidámságnak és majd az azt követő böjtnek is.”

Az ünnepi műsorban Pántics Luca verssel, a Ságvári Róbert vezette Fény Gyermekei Katolikus Zenekar gitáros énekekkel, Balogh Bálint kántor szintetizátorral, Jáki Zoltán pedig hegedűvel szerepelt. A hajnalig tartó zenéről Gazda Tamás gondoskodott. Az idei bál tombolabevételét a gombai templom harangjainak javítására fordítják.

Forrás és fotó: Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-felemelo-feladat-igazat-szolni-es-igazkent-elni
Ferenc pápa: Felemelő feladat igazat szólni és igazként élni!

November 14-én a Szentatya a nyolcadik paranccsal folytatta a tízparancsolatról szóló katekézissorozatát. Kiemelte, hogy nemcsak szavainkkal, hanem tetteinkkel és egész lényünkkel kell az igazságról tanúságot tennünk.

2018. november 14. szerda
-itt-mindig-var-benneteket-valaki-kapolnamegaldas-kaposvari-nagyboldogasszony-iskolakozpontban
„Itt mindig vár benneteket valaki” – Kápolnamegáldás a kaposvári Nagyboldogasszony Iskolaközpontban

Varga László megyéspüspök november 13-án ünnepi szentmise keretében megáldotta a kaposvári Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola kápolnáját. A kápolna védőszentjének II. János Pál pápát választották, akinek ereklyéjét az oltárban helyezték el.

2018. november 14. szerda