Katolikus bált rendeztek Marcaliban

2018. február 6. kedd 12:05

Tizennyolcadik alkalommal rendezték meg február 3-án a Marcali Katolikus Bált a helyi gyermekélelmezési központban. Az eseményen 181-en vettek részt.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A bált a Katolikus ifjúsági Szövetség tagjai álmodták meg. Az azóta eltelt idő folyamán kinőtték az egyházközség közösségi házát, ezért került át a gyermekétkeztetési központba, ahol idén 181-en báloztak együtt. A jelenlévők között minden korosztály képviseltette magát, hogy jó hangulatú, vidám társaságban töltsenek el egy estét. „Mindennek megvan a maga ideje – idézte bevezetőjében a Prédikátorok könyvét Kiss Iván címzetes prépost, esperes-plébános, – ilyenkor a vidámságnak és majd az azt követő böjtnek is.”

Az ünnepi műsorban Pántics Luca verssel, a Ságvári Róbert vezette Fény Gyermekei Katolikus Zenekar gitáros énekekkel, Balogh Bálint kántor szintetizátorral, Jáki Zoltán pedig hegedűvel szerepelt. A hajnalig tartó zenéről Gazda Tamás gondoskodott. Az idei bál tombolabevételét a gombai templom harangjainak javítására fordítják.

Forrás és fotó: Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
egyben-tart-ferences-zarandoklat-matraverebely-szentkutra
Egyben tart – Ferences zarándoklat Mátraverebély-Szentkútra

Augusztus 14–20-áig immár huszonnegyedik alkalommal szervezték meg a ferencesek Esztergomtól Mátraverebély-Szentkútig vezető zarándoklatát. A résztvevők száma idén is meghaladta a kétszázat. Augusztus 19-én, a Szécsénytől Szentkútig tartó szakaszon csatlakoztunk a zarándokokhoz

14:27
a-kereszt-tartja-meg-hazat-szent-istvan-kiraly-unnepe-gyori-egyhazmegye-fotemplomaban
A kereszt tartja meg a hazát – Szent István király ünnepe a Győri Egyházmegye főtemplomában

Veres András győri megyéspüspök ünnepi szentmisét mutatott be augusztus 20-án, Szent István király, hazánk fővédőszentje ünnepén a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban.

13:00