Katolikus bált rendeztek Marcaliban

2018. február 6. kedd, 12:05

Tizennyolcadik alkalommal rendezték meg február 3-án a Marcali Katolikus Bált a helyi gyermekélelmezési központban. Az eseményen 181-en vettek részt.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A bált a Katolikus ifjúsági Szövetség tagjai álmodták meg. Az azóta eltelt idő folyamán kinőtték az egyházközség közösségi házát, ezért került át a gyermekétkeztetési központba, ahol idén 181-en báloztak együtt. A jelenlévők között minden korosztály képviseltette magát, hogy jó hangulatú, vidám társaságban töltsenek el egy estét. „Mindennek megvan a maga ideje – idézte bevezetőjében a Prédikátorok könyvét Kiss Iván címzetes prépost, esperes-plébános, – ilyenkor a vidámságnak és majd az azt követő böjtnek is.”

Az ünnepi műsorban Pántics Luca verssel, a Ságvári Róbert vezette Fény Gyermekei Katolikus Zenekar gitáros énekekkel, Balogh Bálint kántor szintetizátorral, Jáki Zoltán pedig hegedűvel szerepelt. A hajnalig tartó zenéről Gazda Tamás gondoskodott. Az idei bál tombolabevételét a gombai templom harangjainak javítására fordítják.

Forrás és fotó: Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
-felfigyelt-rank-vilag-harminceves-magyar-maltai-szeretetszolgalat
„Felfigyelt ránk a világ” – Harmincéves a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnökét, Kozma Imrét kérdeztük a szervezet múltjáról, jelenéről, jövőjéről.

2019. február 17. vasárnap
ferenc-papa-jezus-segit-hogy-kigyogyuljunk-kronikus-rovidlatasbol2
Ferenc pápa: Jézus segít, hogy kigyógyuljunk a krónikus rövidlátásból

Február 17-én a délben a Szentatya Jézus boldogmondásairól és az úgynevezett „jaj-mondásairól” elmélkedett. Rámutatott: a szenvedők nem azért boldogok, mert szenvednek, hanem mert Jézus szabadulást hoz nekik.

2019. február 17. vasárnap