KATTÁRS-konferencia Győrben – „Család, légy az, ami vagy”

Hazai – 2017. június 23., péntek | 17:08

Június 25-én, vasárnap 15 órától a Katolikus Társadalmi Napok (KATTÁRS) keretében a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumban várnak minden érdeklődőt a „Család, légy az, ami vagy” mottóval meghirdetett nemzetközi konferenciára. A rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Az idei KATTÁRS középpontjában a család áll, és ennek jegyében hirdették meg „Család, légy az, ami vagy” mottóval a vasárnapi konferenciát. A szervezők célja, hogy a szimpózium útmutatást, bátorítást adjon a jelenlévőknek.

A rendezvényt 15 órakor Székely János kinevezett szombathelyi megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Caritas in Veritate Bizottságának elnöke nyitja meg.

15.10-től Bíró László, az MKPK családreferens püspöke A hazánkat érintő súlypontok az Amoris laetitia kezdetű apostoli buzdításban címmel tart előadást, majd 15.30-tól Habsburg-Lotharingiai Eduárd, Magyarország szentszéki nagykövete beszél család, Egyház és média összefüggéseiről.

16 órától Gudrun Kugler, az Európai Keresztények Elleni Intolerancia- és Diszkrimináció-megfigyelőközpont és a Kath Treff katolikus online párkereső oldal vezetője, az osztrák parlament képviselője Család és társadalom címmel tart előadást.

Paul Coleman ügyvéd, a vallásszabadságot, az élet, a házasság és a család szentségét védelmező ADF International keresztény jogvédő szervezet igazgatóhelyettese 16.40-től tartja meg Család és jog című előadását.

17.20-tól A család helyzete napjainkban címmel kerekasztal-beszélgetésre kerül sor, melynek résztvevői Ivan Munjin, az In the Name of the Family mozgalom elnöke (Horvátország), Jean-Yves Brachet OP Magyarországon élő francia domonkos szerzetes, valamint Miriam Kuzárová, az emberi élet, a család és a szabadság védelméért tevékenykedő CitizenGO közösség képviselője (Szlovákia).

A rendezvény végén, 18.30-tól A tettekre váltott hit címmel műhelymunkára hívják a jelenlévőket. A műhelyeket Gudrun Kugler (tolmácsolással), Frivaldszky Edit, az AnyaApaGyerekek kezdeményezés létrehozója, valamint Keresztes Ilona, a magzati élet védelméért kiálló Fiatalok az Élet Szolgálatában közösség alapítója vezetik.

A konferenciára ITTlehet regisztrálni.


Forrás és fotó: Kattárs.hu

Magyar Kurír