Kéznél van a szentmise

Hazai – 2014. március 25., kedd | 11:17

Voltál már úgy, hogy az ország egy kevésbé ismert pontján töltötted a hétvégét és szívesen részt vettél volna egy szentmisén, de azt sem tudtad, merre vannak a környéken katolikus templomok? Vagy kerestél már esti szentmisét egy átrohant vasárnapon kora este?

A miserend.hu honlap már 2006 óta gyűjti a szentmisék időpontjait. Mától pedig android rendszert használó okostelefonon segít megtalálni a legközelebbi templomot a miserend mobilalkalmazás – tájékoztatta szerkesztőségünket Elek László SJ.

Az egészen könnyen kezelhető alkalmazás megmutatja a környék templomait és az ottani miserendeket, valamint akár oda is vezet. Amikor előre tervezzük utunkat, kereshetünk távoli templomra is, akárcsak a térképen. Hibás adat esetén pedig rögtön jelenthetjük, hogy az utánunk jövők már jókor érkezzenek.

A mobilalkalmazás teljesen ingyenes, ám nagy szükségünk van minden felhasználó segítségére. A már nyolcéves miserend.hu adatai között sajnos sok már elavult. Ezért nagyon fontos, hogy bárhova tévedj is, jelezd nekünk, ha hibás mise-időpontot találsz.

Ha pedig vállalnád, hogy utánatelefonálnál hetente egyetlen templomnak, akkor jelentkezz itt: http://eepurl.com/Q7joX

Technikai problémáiddal és javaslataiddal fordulj a programozóhoz, Maczák Balázshoz. A hibás adatokat pedig a miserend.hu honlapon vagy Elek László SJ-nél jelentheted.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria