Közös kincsünk a család – családi juniális Siófokon

Hazai – 2011. június 20., hétfő | 14:16

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által meghirdetett Család évéhez kapcsolódott a siófoki római katolikus plébánia is, hogy az országszerte tartott rendezvények sorába illeszkedve ők is hozzáadják saját lelkesedésüket és talentumaikat a közös lelki kincs gyarapításához.

Több hónapon át tartó előkészítői, szervezői munkával sikerült mintegy 180 regisztrált résztvevővel megvalósítani a családi  juniálisra keresztelt egész napos programot.

Június 18-án a siófoki plébániához tartozó balatonszéplaki templom pázsitos, fákkal tarkított udvara adott otthont a meglehetősen gazdag és élményekben bővelkedő programfolyamnak.

Reggel 9-kor gitáros szentmise vette kezdetét, melyben a siófoki Antióchia közösség fiataljai egy nagyon megkapó pantomim játékot adtak elő a megtérésről. A mise végén Isten áldását kérték minden magyar családra, akár a kezdeti szeretet teljességében, akár kissé már megroppanva igyekeznek a boldogságot megtalálni és megtartani.

10 órától Levente Péter és felesége, Döbrentey Ildikó Magyar Örökség díjas művészek beszéltek a házasságról, saját megérett életpéldájukon keresztül. Több mint negyven éve tartó keresztény házassággal a hátuk mögött mindenki számára tudtak életbölcsességükből továbbadni valamit.

A lelki töltekezés után a jó étvággyal, közösen elfogyasztott ízletes, kiadós ebéddel egy nagylelkű vállalkozó, ajándékozta meg a résztvevőket felajánlásként. A friss, ropogós kenyeret szintén helyi bolthálózattal rendelkező, a turizmusért és most a családokért is sokat tevő cég adományozta. Ebéd után egy nagy tapasztalatokkal rendelkező, igazi sport-pedagógus vezetésével versengtek sorversenyben az alkalmilag létrejött családos csapatok. A győzteseket szintén ajándékba kapott egészséges gyümölcslevekkel díjazták.

Délután a világ másik feléről érkezett vendégek szórakoztatták a lelkes közönséget. A Shalom Katolikus Közösség tagjai Brazíliából érkeztek Magyarországra, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyébe azzal a céllal, hogy Budapesten evangelizáljanak, hirdessék a keresztény örömhírt  – Isten velünk van és nem ellenünk – elsősorban a fővárosi embereknek, akik szeretnék megtalálni életük célját. Saját temperamentumukon átszűrve osztották meg optimista gondolataikat, mindezt megfűszerezve muzikalitásukkal, mozgalmas énekeikkel. A résztvevő kicsik és nagyok is őszinte hittel és átéléssel énekeltek és táncoltak velük együtt a szentírási gyökerekből táplálkozó dalokra.

Isten iránti hálával, egymás iránti örömmel ért véget a napot betöltő családi összejövetel, bízva a jövőbeni folytatásban és tudva, hogy közös kincsünk a család.

Göndics János/Magyar Kurír