Könyvbemutatót tartanak a bécsi magyar intézetek

2013. február 22. péntek, 12:40

Március 6-án mutatkozik be Budapesten a Bécsi Magyar Történeti Intézet és a Balassi Intézet – Collegium Hungaricum Bécs. Ebből az alkalomból ismertetik új kiadványukat.

Az ELTE BTK Gólyavár Pázmány Péter terem adja a Bécsi Magyar Történeti Intézet és a Balassi Intézet – Collegium Hungaricum Bécs bemutatkozásának helyszínét.

Március 6-án 16 órakor előadásokkal és könyvbemutatóval mutatkoznak be a bécsi intézetek. Előadást tart Szabó Csaba Bécsi Magyar Történeti Intézet és a Balassi Intézet – Collegium Hungaricum Bécs történetéről, jelenéről és ösztöndíjas programjairól. Tőkéczki László tanszékvezető egyetemi docens a Bécsi Magyar Történeti Intézet a két világháború között és napjaink megjelent kiadványait ismerteti.

Horváth Attila egyetemi docens mutatja be Szabó Csaba József Kardinal Mindszenty in Wien (1971–1975) címmel megjelent könyvét, mely a „Magyar történelemkutatás Bécsben” 4. kötetét képezi.

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kultúra
Vezető híreink - olvasta már?
pro-cultura-hungarica-dijat-kapott-bojte-csaba
Pro Cultura Hungarica díjat kapott Böjte Csaba

A magyar kultúra ápolását, a közösségépítést és a nemzeti identitás megőrzését elismerő díjakat, köztük Böjte Csabának Pro Cultura Hungarica díjat adtak át a magyar kultúra napján, január 22-én a budapesti Hagyományok Házában.

09:51
zenari-biboros-budapesten-keresztenyek-irgalmas-szamaritanusok-sziriai-foldi-pokolban
Zenari bíboros Budapesten: A keresztények irgalmas szamaritánusok a szíriai földi pokolban

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép, különösen a gyermekek szenvedéseiről. Bemutatták a magyar kormány által támogatott kórházi programot is, amely a szegények kezelését teszi lehetővé.

2019. január 22. kedd