Könyvbemutatót tartanak a bécsi magyar intézetek

2013. február 22., péntek | 12:40

Március 6-án mutatkozik be Budapesten a Bécsi Magyar Történeti Intézet és a Balassi Intézet – Collegium Hungaricum Bécs. Ebből az alkalomból ismertetik új kiadványukat.

Az ELTE BTK Gólyavár Pázmány Péter terem adja a Bécsi Magyar Történeti Intézet és a Balassi Intézet – Collegium Hungaricum Bécs bemutatkozásának helyszínét.

Március 6-án 16 órakor előadásokkal és könyvbemutatóval mutatkoznak be a bécsi intézetek. Előadást tart Szabó Csaba Bécsi Magyar Történeti Intézet és a Balassi Intézet – Collegium Hungaricum Bécs történetéről, jelenéről és ösztöndíjas programjairól. Tőkéczki László tanszékvezető egyetemi docens a Bécsi Magyar Történeti Intézet a két világháború között és napjaink megjelent kiadványait ismerteti.

Horváth Attila egyetemi docens mutatja be Szabó Csaba József Kardinal Mindszenty in Wien (1971–1975) címmel megjelent könyvét, mely a „Magyar történelemkutatás Bécsben” 4. kötetét képezi.

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kultúra
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
lehetseges-gyogyulas-lehetseges-az-ujjaszuletes-nagymarosi-ifjusagi-talalkozo-2019-tavaszan
Lehetséges a gyógyulás, lehetséges az újjászületés – Nagymarosi Ifjúsági Találkozó 2019 tavaszán

A Nagymarosi Ifjúsági Találkozó idei tavaszi alkalmát május 18-án rendezték meg – az előadások, műhelybeszélgetések a gyógyulás szentségeiről (a szentgyónásról és a betegek kenetéről) szóltak. A délutáni szentmise főcelebránsa Beer Miklós váci megyéspüspök volt.

2019. május 18., szombat
szuletesnap-kereszt-alatt-marini-ersekkel-emlekeztek-ii-janos-pal-papara-szanyban
Születésnap a kereszt alatt – Marini érsekkel emlékeztek II. János Pál pápára Szanyban

Különleges eseményre gyűltek össze helyiek, közelről és távolról érkezők a rábaközi Szany határában található Szent Anna-kápolnánál május 18-án. Piero Marini érsek mutatott be szentmisét a missziós kereszt jelenlétében, és elhelyezték II. János Pál pápa ereklyéjét.

2019. május 18., szombat