Könyvbemutatót tartanak a bécsi magyar intézetek

2013. február 22. , péntek | 12:40

Március 6-án mutatkozik be Budapesten a Bécsi Magyar Történeti Intézet és a Balassi Intézet – Collegium Hungaricum Bécs. Ebből az alkalomból ismertetik új kiadványukat.

Az ELTE BTK Gólyavár Pázmány Péter terem adja a Bécsi Magyar Történeti Intézet és a Balassi Intézet – Collegium Hungaricum Bécs bemutatkozásának helyszínét.

Március 6-án 16 órakor előadásokkal és könyvbemutatóval mutatkoznak be a bécsi intézetek. Előadást tart Szabó Csaba Bécsi Magyar Történeti Intézet és a Balassi Intézet – Collegium Hungaricum Bécs történetéről, jelenéről és ösztöndíjas programjairól. Tőkéczki László tanszékvezető egyetemi docens a Bécsi Magyar Történeti Intézet a két világháború között és napjaink megjelent kiadványait ismerteti.

Horváth Attila egyetemi docens mutatja be Szabó Csaba József Kardinal Mindszenty in Wien (1971–1975) címmel megjelent könyvét, mely a „Magyar történelemkutatás Bécsben” 4. kötetét képezi.

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kultúra
Vezető híreink – olvasta már?
szent-jozsef-es-mai-apak-interju-asztalosne-elekes-szende-pszichologussal
Szent József és a mai apák – Interjú Asztalosné Elekes Szende pszichológussal

Szent József Jézus életében betöltött szerepéről és az apák mai helyzetéről beszélgettünk Asztalosné Elekes Szende pszichológussal, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola tanárával.

11:21
alljatok-gyermekeitek-mellett-apak-napi-koszonto-ferenc-papaval
Álljatok gyermekeitek mellett! – Apák napi köszöntő Ferenc pápával

A Katolikus Egyházban hagyományosan Szent József ünnepén állítjuk a középpontba az apákat. Az alábbiakban teljes terjedelmében közreadjuk Ferenc pápa 2014. március 19-én elmondott katekézisét az apaságról. Imádkozzunk az apákért, és kérjük Szent József közbenjárására Isten gazdag áldását életükre!

08:01