Könyvbemutatót tartanak a bécsi magyar intézetek

2013. február 22. péntek 12:40

Március 6-án mutatkozik be Budapesten a Bécsi Magyar Történeti Intézet és a Balassi Intézet – Collegium Hungaricum Bécs. Ebből az alkalomból ismertetik új kiadványukat.

Az ELTE BTK Gólyavár Pázmány Péter terem adja a Bécsi Magyar Történeti Intézet és a Balassi Intézet – Collegium Hungaricum Bécs bemutatkozásának helyszínét.

Március 6-án 16 órakor előadásokkal és könyvbemutatóval mutatkoznak be a bécsi intézetek. Előadást tart Szabó Csaba Bécsi Magyar Történeti Intézet és a Balassi Intézet – Collegium Hungaricum Bécs történetéről, jelenéről és ösztöndíjas programjairól. Tőkéczki László tanszékvezető egyetemi docens a Bécsi Magyar Történeti Intézet a két világháború között és napjaink megjelent kiadványait ismerteti.

Horváth Attila egyetemi docens mutatja be Szabó Csaba József Kardinal Mindszenty in Wien (1971–1975) címmel megjelent könyvét, mely a „Magyar történelemkutatás Bécsben” 4. kötetét képezi.

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kultúra
Vezető híreink - olvasta már?
ahova-az-eg-mostanaban-tobbszor-is-lehajolt-megaldottak-mosonmagyarovari-hospice-hazat
Ahová az ég mostanában többször is lehajolt – Megáldották a mosonmagyaróvári hospice-házat

Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke november 11-én, Mosonmagyaróváron mutatott be szentmisét a Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd-templomban, majd megáldotta az egykori ispotály helyén kialakított hospice-házat.

2018. november 12. hétfő
-jezus-hogy-ne-fazzon-varga-laszlo-pannonhalman
„Jézus hogy ne fázzon” – Szent Márton ünnepe diákokkal és Varga László püspökkel Pannonhalmán

Varga László kaposvári megyéspüspök november 11-én, vasárnap a Szent Márton-napok vendége volt Pannonhalmán: előadást tartott, és ő mondta az ünnepi mise prédikációját.

2018. november 12. hétfő