„Korunk embere feltalálta a szabadidőt és elfelejtette az ünnepet”

Bemutatták a Családok VII. Világtalálkozójára felkészítő katekézissorozatot

Kitekintő – 2011. május 26., csütörtök | 14:08

A Család Pápai Tanácsa és a Milánói Főegyházmegye a jövő évi Családok VII. Világtalálkozójára felkészítő katekézissorozatot adott ki „Család: munka és ünnep” címmel.

„Nehéz manapság ünnepnapként megélni a vasárnapot... korunk embere feltalálta a szabadidőt és elfelejtette az ünnepet” – mondta Franco Giulio Brambilla milánói segédpüspök, hangsúlyozva, hogy a család életébe „bele kell vésődnie” az ünneplés érzésének.

A püspök elmondta: a háromrészes katekézis első része az otthonnal foglalkozik. „Az otthon az elfogadás helye, amely a meghitt kapcsolatot őrzi a házastársak között, illetve szülők és gyermekek között.” A második rész témája a napi munka, amely nem lehet pusztán pénzkeresés, hanem „a személyes kiteljesedés és emberi kapcsolatok helye kell legyen.” A harmadik rész arról szól, hogyan ünnepel a család. A szövegek tíz szentírási gondolatot és a hozzájuk kapcsolódó egyházi tanítást tartalmaznak. A katekézissorozat olasz, angol, spanyol, francia, német, portugál és lengyel nyelven jelenik meg.

Ennio Antonelli bíboros, a Család Pápai Tanácsának elnöke szerint a dokumentumok „felbecsülhetetlenül értékes segítséget” jelentenek a világtalálkozóra történő felkészülésben. A 2012. május 30. és június 3. között tartandó milánói rendezvény első három napja teológiai–pasztorális találkozó lesz, amelyet két, ünnepléssel töltött nap követ majd, XVI. Benedek pápa részvételével – írja a CNA.

A katekézisek szövege olaszul olvasható a Család Pápai Tanácsa honlapján.

Magyar Kurír

(mk)