Lelkigyakorlat és faültetés Böjte Csabával Nagyszalontán

Külhoni – 2011. november 10., csütörtök | 15:07

Lelkigyakorlattal egybekötött faültető kalákát rendeztek Böjte Csaba nagyszalontai gyermekotthonában november 5-én és 6-án. A Magyar Közösségek Szövetsége által szervezett eseményre az egész Kárpát-medencéből érkeztek önkéntes segítők.

A Böjte Csaba által meghirdetett lelkigyakorlat céja az volt, hogy mindenki békét teremtsen önmagában, népünk nagy családjában és a teremtett világban. A lelkigyakorlatos elmélkedések között a vendégek a Szent Antal Gyermekvédelmi Központ Szent Domokos és Szent János gyermekotthonának udvarán ültettek facsemetéket és cserjéket, hogy a Csaba testvér által megálmodott Szent István Tervvel összhangban létrejöjjön a nagyszalontai Béke királynője park.

A szombat reggeli tereprendezésen a gyermekek is részt vettek. A munkálatok közötti pihenőidőkben a baranta mozgalom fiataljai játékos hagyományos harcművészeti órát tartottak az otthonban élő gyermekeknek; a fiatal lányok között nagy sikert aratott a vendégek által szervezett kenyérsütés.

A kalákaszervezők adventben újabb oktatást terveznek: az asszonyok kenyérsütésre, kemencehasználatra, kemencés sütemények elkészítésére tanítják az otthonban elhelyezett gyermekek édesanyáit – tájékoztatta szerkesztőségünket Antal Edit.

Magyar Kurír

(mk)